به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ یک روزنامه آمریکایی نوشت: در دو هفته گذشته، دادگاههای عربستان سعودی احکام اعدام برای بستگان علمای شیعه که با حکومت سلفی خاندان آل سعود مخالفند و علیه این رژیم سخنرانی میکنند، صادر کردهاند.
پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن تایمز چاپ آمریکا، روز چهارشنبه در مقالهای به قلم "راحت حسین" نوشت: حکم مجازات اعدام برای برادرزادهی شیخ نمیر النمیر و همچنین برای پسر شیخ جعفر الربح، دو تن از رهبران مشهور جامعهی شیعه در عربستان صادر شده است. حدود ده نفر دیگر نیز در حال محاکمه شدن برای همینگونه اتهامات هستند و ممکن است احکام مشابه برای آنان نیز صادر شود.
شیخ "نمیر النمیر" به اعتراض علیه دولت و نقض بیعت با پادشاه متهم شده است. شیخ جعفر الربح متهم شده است که به سوی نیروهای امنیتی عربستان سعودی شلیک کرده و این در حالی است که در تحقیقات به عمل آمده، هیچ سلاح گرم، یا گلوله و مهماتی توسط کارآگاهان عربستان سعودی به دست نیامده است (این اتهامات بی اساس است). حامیان الربح میگویند: او غیرمسلح بوده و هرگز به هیچکس حمله نکرده است.
نویسنده این مقاله تأکید کرد: در حالی که آمار سرشماریهای رسمی عربستان مدعی است که جمعیت شیعیان این کشور زیر یک میلیون نفر است، خبرگزاری رویترز گزارش داده که شیعیان دوازده درصد از جمعیت بیست میلیون نفری عربستان سعودی را تشکیل میدهند، که نزدیک به رقم دو و نیم میلیون نفر است. این بدان معنا است که دولت عربستان سعودی به شدت تلاش دارد جمعیت شیعیان را حتی کمتر از نصف جمعیت واقعی آنان در این کشور نشان دهد.
شایان ذکر است که اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا تأکید دارد که جمعیت شیعیان عربستان، پانزده درصد از کل جمعیت این کشور، یعنی تقریباً سه برابر رقم اعلام شده توسط اداره آمار این کشور است.
شیخ نمیر النمیر شخصاً خودش با حکم اعدام به علت اتهامات دیگر مواجه است. روزنامه اسلام تایمز گزارش داده است که یکی از دادستانان عربستان خواهان اجرای حکم اعدام برای شیخ النمیر شده است. این در حالی است که این عالم اسلامی شیعی در سال گذشته به علت درخواستهایش برای آزادی زندانیان سیاسی در عربستان سعودی دستگیر شده بوده است.
نمیر چند بار در سال های 2004 و 2006 میلادی دستگیر شده بود، اما آخرین بار، پس از ایراد سخنرانی آتشین و انتقادی علیه مقامات سعودی، حکم جلب او صادر شد، اما به دلایل مختلف، مأموران امنیتی (که شاید از واکنش مردم میترسیدند) او را دستگیر نکردند. پس از فروکش کردن سروصداها، سرانجام شیخ النمیر دستگیر شد و خانواده او از بدرفتاری با وی در زندان شکایت کردند.
سازمانهای حقوق بشر بینالمللی، از جمله عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر از عربستان سعودی خواستهاند که از بازداشت دلبخواهی شیعیان در این کشور دست بردارد و این روند را متوقف کند. بسیاری از زندانیان شیعه، اعم از مردم معمولی و علمای اسلامی، در حالی در زندانهای این کشور بسر میبرند که هیچ اتهام رسمی به آنان تفهیم نشده و زمان بازداشت آنان نیز نامحدود بوده استانتهای پیام/