تا سن 3 سالگی سلول‌های عصبی جدید به وجود می‌آیند که موجب مختل شدن حافظه می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از بولتن نیوز،  «کاترین آکراس» از بیمارستان کودکان در تورنتو اخیراً در مجله علوم، مقاله‌ای با عنوان « چرا خاطرات قبل از 3 سالگی را به یاد نمی‌آوریم» چاپ شده است. وی می گوید: تا سن 3 سالگی سلول‌های عصبی جدید به وجود می‌آیند که موجب مختل شدن حافظه می‌شوند؛ این پدیده به نام فراموشی نوزاد گفته می‌شود.

 

در طول زندگی انسان، سلول‌های عصبی جدید تولید می‌شود اما این فرآیند به نام نوروژنز در سال‌های اولیه بسیار فعال هستند و در هیپوکامپ (یک منطقه مغز که ارتباط با حافظه و یادگیری دارد) قرار گرفته‌اند.

 

تشکیل سلول‌های عصبی جدید به طور کلی به ما کمک می‌کنند تا اطلاعات جدید را یاد بگیریم و به یاد داشته باشیم اما با توجه به این بررسی جدید در کودکان، نوروژنز تأثیر معکوس می‌گذارد و موجب می‌شود خاطرات فراموش شوند.

 

محققان این مطالعه آزمایشاتی در مغز موش‌های آزمایشگاهی انجام داده‌اند؛ آنها شوک الکتریکی ضعیف به مغز موش وارد کردند و بلافاصله نوروژنز را ترویج دادند و موجب شد موش‌ها خاطرات را به خوبی به یاد نیاورند اما در مقابل موش‌هایی که نوروژنز به کندی وارد مغزشان شد، بهتر به یاد می‌آوردند.

 

«مازن کربک» یکی از محققین در مطالعات شکل‌گیری سلول‌های عصبی در دانشگاه کلمبیا گفت: فکر می‌کنم با توجه به عدم حرف زدن نوزاد این فرضیه قانع کننده است؛ فراموشی دوران کودکی تئوری‌های مختلفی در ادبیات روانشناختی دارد.

برچسب ها: خاطرات ، 3سالگی ، یاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.