به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در یازدهمین همایش بینالمللی ips که صبح امروز در سالن همایشهای صدا و سیما در حال برگزاری است اظهار داشت: همایش یازدهم که مقارن با پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار میشود تا حدودی با 10 همایش قبلی اختلاف دارد و این اختلاف صرفاً ناشی از تغییر ساختار این شرکت است.
وی تصریح کرد: در همایش های قبلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در قالب یک شرکت هلدینگ بزرگ که در زیرمجموعهاش بیش از 50 شرکت تولیدی و خدماتی فعالیت میکردند ظاهر شد ولی امسال با ساختاری کاملاً جدید و متفاوت در این همایش حضور یافتهاند در حالی که کلیه شرکتهای فرعی و تابعهاش به جز شرکتهای پژوهش و فناوری و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر و طرح 4 میلیارد دلاری دماوند بقیه همگی به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
وی تصریح کرد: شرکت ملی پتروشیمی که در زیرمجموعه وزارت نفت فعالیت مینماید مأموریت دارد علاوه بر ایفای نقش حاکمیتی وظیفه توسعهآی را هم داشته باشد. در این راستا موظف است که زیرساختهای لازم و عوامل انگیزهبخش برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی که در رأس آنها تضمین خوراک با قیمت مناسب و یک بازده زمانی حداقل 15 ساله را فراهم نماید.
معاون وزیر نفت اظهار داشت:با این مأموریت شرکت ملی پتروشیمی در نظر دارد حداکثر اهتمام خود را صرف ایجاد جهشی دوباره و حتی فراتر از آنچه که در دولتهای هفتم و هشتم رخ داد بنماید ولی با این دشواری که این بار میبایستی صرفاً سرمایههای بخش خصوصی را بکار گیرد در این راستا این شرکت برنامههایی را برای رسیدن به اهداف موردنظر در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران از ظرفیت تولید سالانه 60 میلیون تن محصولات پتروشیمی برخوردار است که به دلایل مختلف از جمله کمبود خوراک فقط 68 درصد از این ظرفیت به طور متوسط استفاده میشود. این یعنی حدود 20 میلیارد تن ظرفیت بلااستفاده در سال که میتواند با اعمال
پارهای از اقدامات مدیریتی به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین کمک به رفع موانع اجرای 60 طرح نیمه تمام باقی مانده از دولتهای گذشته که پیشرفتهایی از 10 تا بیش از 90 دارند چنانچه این طرحها به بهرهبرداری برسند ظرفیت 60 میلیون تنی فعلی به 120 میلیون تن در سال افزایش مییابد. مشکل عمده این طرحها تأمین منابع ارزی است که تلاش میشود از مسیرهای مختلف از جمله سرمایهگذاری خارجی تأمین گردد.
شعری مقدم تأکید کرد: امید زیادی که در سال جاری شاهد به تولید رسیدن 4 طرح از طرحهای 60 گانه فوق باشیم که در این صورت سالیانه 2 میلیون تن به ظرفیتهای موجود افزوده خواهد شد.
وی گفت: اجرای 36 طرح جدید که عمدتاً بر اساس خوراک گاز متان طراحی شدهاند اجرای این طرحها به 41 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که در صورت رسیدن به بهرهبرداری ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی ایران سالیانه از 180 میلیون تن فراتر خواهد رفت.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: توسعه آتی صنعت پتروشیمی نه تنها در مناطق بندر امام و عسلویه بلکه در 4 قطب دیگر در سواحل خلیج فارس یا دریای عمان شکل خواهد گرفت که قطب نخست در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و 40 کیلومتری شرق عسلویه خواهد بود. در این منطقه علاوه بر صنعت پتروشیمی صنایع فولاد و آلومینیم نیز دایر خواهند شد.
وی ادامه داد: منطقه آزاد جاسب است که در ساحل دریای عمان بلافاصله پس از تنگه هرمز قرار دارد این منطقه نیز در آینده قطب مهم صنعتی دیگری از جمله صنایع پتروشیمی خواهد بود.
معاون وزیر نفت همچنین به منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و گفت: در این منطقه بخش خصوصی اقدام به فراهم نمودن زیرساختارهای لازم برای احداث 17 مجتمع نموده است که 30میلیون تن انواع محصولات پتروشیمیایی را تولید نماید در این منطقه 16 واحد میان دستی پتروشیمی نیز احداث خواهد شد.
وی ادامه داد: منطقه اقتصادی ایران شهر در شمال چابهار است که مراحل انجام مطالعات مقدماتی را میگذراند علاوه بر 4 قطب احداث 4 طرح متانول و اوره،آمونیاک با ظرفیتهای بالای یک میلیون تن نیز در جزیره لاوان و تعدادی واحد g tp در داخل سرزمین نیز مدنظر قرار دارد.
انتهای پیام/