با کشف این کتیبه مربوط به دوران هخامنشی حفر قنات در حدود 2 هزارو 500 سال قبل در بم به اثبات می رسد.

بازرس ارشد سازمان جهانی نگهداری و پاسداری از آثار تاریخی (ایکوموس) در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان از کشف این نای در منطقه افراز (گسل بم)خبر داد و گفت: با این کشف ساخت و حفر قنوات آن هم به صورت کاملا مدرن و مجهز که حتی برای قنوات نای تهیه و در کوره های سفال پخته می شده است را اثبات می کند .

پروفسور عدل افزود: در این منطقه آثار کوره های سفال و سفال هایی مربوط به دوران هخامنشی کشف شده بود اما با کشف این نای این قضیه به اثبات می رسد که در دوره هخامنشی تکنیک های بالا و پیشرفته احداث قنات وجود داشته است.

عضو هیئت راهبردی پایگاه جهانی بم تصریح کرد : بر روی این نای آثارخط میخی وجود دارد که هم اکنون از نظر نوع خط در دست بررسی است .

پروفسور عدل همچنین از غنای بالای این منطقه و سیستم های آبیاری بم خبر داد و گفت:شکل خاص طبیعت بم باعث شده است که این سیستم ها در دوران هخامنشی به وجود بیاید .

وی در خصوص کشف این نای با خط میخی افزود :این کشف بسیار مهمی است که در محدوده ی دو هزارو 500 کیلومتری محوطه هخامنشی شهر بم کشف شده است .

پروفسور عدل خاطرنشان کرد : در هیج جای ایران به این وسعت آثار هخامنشی شامل کوره های سفال پزی ،خرده سفال ها و آثار قنوات وجود ندارد .

این سیستم کارآمد قنات همچنان نیز در بم در حال استفاده می باشد و هنوز کشاورزی بم بر پایه قنات استوار است.

ایکوموس سازمان جهانی نگهداری و پاسداری از اماکن تاریخی در سراسر جهان است./س


برچسب ها: کشف ، کتیبه ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.