سید رضا موسوی در گفتو گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل اظهار داشت: صدور مجوز معادن به ویژه شن و ماسه بر عهده ما نیست و ما به هیچ وجه موافق برداشت رودخانهای نیستیم چرا که معتقدیم این کار زیستگاههای طبیعی را آسیبپذیر میکند.
وی در مورد تخریب منطقه گردشگری سردابه و ادعای واگذاری این منطقه به پیمانکاران با هدف برداشت غیرقانونی معادن خاطر نشان کرد: صدور مجوز برای این مجموعه قبل از اصلاح قانون معادن بوده و از ما نیز در این زمینه استعلامی نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: ما در روزهای گذشته نظرمان را به صراحت و شفافیت در این زمینه اعلام کردیم چرا که از نظر مباحث زیستمحیطی ما موافق چنین اقدامات و برداشتهای نامناسب معادن نیستیم.
موسوی در ادامه افزود: یکی از معضلات جدی ما که یک چالش جدی زیستمحیطی به شمار میرود بحث پراکندگی امر جمعآوری و دفع پسماندهای شهری است به طوریکه ما حتی بیشتر از سرانه کشوری تولید زباله داریم که این خود نگرانیها را افزونتر کرده است.
وی با بیان اینکه در تهران و اصفهان به عنوان کلانشهر تولید زباله به ازای هر نفر 500 تا 600 گرم است، بیان کرد: این میزان در شهر اردبیل بیش از 800 گرم است که خود این امر بر دامنه مشکلات و نارساییهای زیستمحیطی افزوده است.
موسوی با بیان اینکه 46 تالاب مهم در استان اردبیل شناسایی شده که اکثر آنها در معرض آسیب و نابودی جدی قرار دارند، ادامه داد: برای جلوگیری از این مرگ تدریجی ما راهکارهای مناسبی را برای احیا و ساماندهی این مناطق آغاز کردیم تا با افزایش کنترلها و همچنین مشارکت همیاران محیط زیست بتوانیم به احیای آنها همت کنیم.
وی با بیان اینکه قرار است همه واحدهای آلاینده صنعتی به سیستم کنترل و پایش آلودگی هوا مجهز شوند، گفت: در این زمینه اخطارهای لازم به واحدهای آلاینده داده شده تا در مهلت مقرر اقدام عملی را در این زمینه انجام دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل به کاهش واحدهای صنعتی آلاینده از 38 مورد به 31 مورد اشاره کرد و افزود: از این تعداد 13 واحد به دلیل بیتوجهی تعطیل شدند و به برخی واحدهای صنعتی نیز هشدارهای لازم داده شده تا در مهلت مقرر بتوانند سیستم خود را فعال کنند.
انتهای پیام/س