رئيس انجمن سنگ ايران گفت: ایران در تنوع سنگ مقام اول و در ذخیره مقام چهارم دنیا را دارد.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ رئیس انجمن سنگ ایران به همراه زوجوانشینگ( zouchuansheng )رئیس انجمن سنگ جمهوری خلق چین در صدر هیاتی از تجار و بازرگانان آن کشور در سفر به استان فارس از معادن سنگ در شهرستان بوانات بازدید کردند.

رئیس انجمن سنگ ایران هدف از دعوت گروه چینی را افزایش سهم صادرات و نیز افزایش سهم فراوری سنگ‌های مرغوب ایرانی و همچنین ایجاد رغبت در سرمایه‌گذاران خارجی برای صادرات تولیدات فرآوری شده معدنی عنوان کرد.

شفیعی ادامه داد: در حوزه سنگ‌های فرآوری شده فعالیت زیادی انجام نشده است و حجم زیادی از سنگ‌ استخراجی از معادن به صورت نیمه‌فرآوری شده، صادر می‌شود.

رئیس انجمن سنگ ایران با بیان اینکه تنها 20 درصد از سنگ تزئینی صادراتی، در کشور فرآوری می‌شود؛ افزود: سفر هیأت چینی به ایران برای سرمایه‌گذاری در زمینه فرآوری سنگ تزئینی استخراجی از معادن است .

این مسوول بیان کرد: با توجه به اینکه قیمت انرژی در ایران یک چهارم قیمت انرژی در چین است و با توجه به هزینه‌های حمل ‌و نقل و گمرکی، از سرمایه‌گذاران چینی خواستیم تا برای سرمایه‌گذاری در ایران اقدام کنند.

شفیعی افزود: قصد داریم طی 5 سال آینده صادرات سنگ را به 2 میلیارد دلار برسانیم که 50 درصد آن به سنگ‌های فرآوری شده و 50 درصد نیز به سنگ‌های نیمه‌فرآوری شده اختصاص داشته باشد.

زوجوانشینگ در زمینه همکاریهای گسترده و نیز امر سرمایه گذاری وهموار نمودن مسیر تجاری و یافتن بازار مناسب سرمایه گذاری های لازم را انجام واز طریق انجمن سنگ ایران و چین ارتباطات هدفمندی را گسترش می دهیم.

رئیس سازمان صنعت‌، معدن و تجارت استان فارس نیز در حاشیه بازدید هیات چینی از معادن سنگ این استان، ادامه داد: فارس رتبه اول استخراج سنگ مرمریت را در ایران دارد.

علی همتی بیان کرد: در این بازدید هیات چینی با پتانسیل‌های موجود در بخش سنگ استان آشنا و در خصوص سرمایه‌گذاری برای استخراج و صادرات انواع سنگ‌های تولیدی علاقه‌مند شدند.

وی استخراج و استحصال انواع سنگ‌های موجود و شناخته شده در معادن فارس را کم ارزیابی و افزود: با توجه به میزان ذخیره 200 میلیون تنی سنگ معدنی استان، سالانه حدود 3 میلیون تن استخراج می‌شود.

همتی در اختیار نداشتن بازارهای هدف را یکی از مشکلات موجود دانست و گفت: این مشکل سبب شده تا سنگ ایران در ترکیه به فروش برسد، اگرچه ایران از نظر ذخیره تنوع و تولید سنگ تزئینی در دنیا دارای رتبه شاخص است اما در صادرات نقشی در خور توجه در بازارهای جهانی ندارد.

وی ادامه داد: در این شرایط در منابع و معادن غنی سنگ استان نیاز به برداشت بیشتر و بهتر و به کنترل درآوردن بازارهای هدف وجود دارد که این مهم با استفاده از تکنولوژی روزدنیا و فرآوری سنگ‌های تولیدی و تزئینی و دوری‌گزینی از خام فروشی امکان پذیر است .

همتی افزود: در استان فارس تعداد 135 معدن سنگ تزئینی با میزان سرمایه‌گذاری یک هزار و 110 ملیارد ریال و نیز استخراج سالیانه بیش از سه هزارتن با ذخیره قطعی 188 هزار تن و اشتغال سه هزار و 214 نفر در حال فعالیت است.

انتهای پیام/ز

برچسب ها: افزایش ، صادرات ، سنگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.