"هیلاری کلینتون" در گفتگوی اختصاصی با" کریستین امانپور" از شبکه سی‌ان‌ان مدعی شد ایران همانگونه که از "بشار اسد" در سوریه مقابل تهدیدات حمایت کرد، همان کار را می‌خواهد برای" نوری مالکی " در عراق انجام دهد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، کلینتون در گفتگوی اختصاصی با "کریستین امانپور" از شبکه سی‌ان‌ان مدعی شد ایران همانگونه که از "بشار اسد" در سوریه مقابل تهدیدات حمایت کرد، همان کار را میخواهد برای" نوری مالکی " در عراق انجام دهد.

وزیر خارجه سابق آمریکا درپاسخ به این سوال که آیا آمریکا باید به صورت نظامی در عراق وارد عمل شود و آیا باید با ایران در این زمینه همکاری کند یا خیر گفت: این تصمیم بسیار دشوار است. من وقتی روی این صندلی در اینجا نشسته باشم نمی توانم پاسخ این سوال را بدهم به غیر از اینکه بگویم درصورتیکه شرایط لازم فراهم نشود و نوری المالکی تضمین‌های لازم را ندهد، ...(جمله ناقص ماند و تکمیل نشد). من معتقدم در حال حاضر مذاکرات سختی در جریان است. بی تردید ما نظامیان آمریکا را به خطر نمی اندازیم. ما هیچ نظامی آمریکایی را در میدان جنگ (عراق) مستقر نمی کنیم. درخصوص حملات هوایی در عراق که اشاره شده است باید بگویم که این کار باید بخشی از بسته ای بزرگتر باشد. معتقدم این مسئله، موضوع مذاکرات جدی است که با دولت عراق در جریان است. می دانیم که رئیس جمهور آمریکا دستور اعزام نیروی نظامی بیشتر به عراق را داده است تا از سفارت ما در بغداد درمقابل این خطرات محافظت شود که بزرگترین سفارت آمریکا در جهان است. نکته آخر اینکه درباره نقش طرف‌های ثالث اعم از ایران یا دیگر کشورهای منطقه باید بگویم که دراین زمینه نیز باید بسیار سنجیده اندیشه شود.

همچنین وزیر امورخارجه سابق آمریکا اذعان کرد هنوز بسیاری از ابعاد ماجرای حمله بنغازی ناشناخته است. 

 "هیلاری کلینتون" در گفتگوی اختصاصی با شبکه سی ان ان  درباره دستگیر شدن یکی از طراحان اصلی حمله به کنسولگری آمریکا به شهر بنغازی لیبی گفت: "من بسیار خوشحال هستم که چنین اتفاقی رخ داده است. همانطور که رئیس جمهور اوباما در سخنان امروز خود اعلام کرد این رویداد نشان می دهد ایالات متحده تعهد تزلزل ناپذیری برای به چنگال عدالت سپردن کسانی دارد که مسئول حمله به آمریکایی ها هستند. قطع نظر از اینکه این افراد کجا باشند و به چنگال عدالت سپردن آنها چقدر طول بکشد، این کار انجام می شود. همانطور که می دانید ده سال طول کشید تا "اسامه بن لادن" (رهبر سابق شبکه القاعده) مجازات شود. بیش از دو سال نیز طول کشید تا مسببان این رویداد (ماجرای بنغازی) به چنگال عدالت سپرده شوند. احمد ابو ختاله از مدتها قبل و از زمان ماجرای آن شب در سپتامبر دو هزار و دوازده(حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی) به شدت در ذهن عناصر دستگاه‌های انتظامی و نظامی و اطلاعاتی آمریکا بوده است. من کاملا با اعضای خانواده چهار آمریکایی ابراز همدردی می کنم که آن شب کشته شدند. درک می کنم که چرا مادران این چهار آمریکایی آرام نیستند. همانطور که می دانید چند تحقیق در این خصوص انجام شده است. یک تحقیق مستقل نیز در این زمینه انجام پذیرفته است. کمیسیونی در وزارت امورخارجه آمریکا در این زمینه تحقیق کرده است. کمیسیون‌های مختلف کنگره نیز در این باره تحقیق کرده اند. با صراحت باید بگویم که همه پاسخ‌های داده شده کافی نبوده است. من هنوز به دنبال پاسخ‌ها هستم زیرا آن زمان ، دوران گیج کننده و دشواری بود. امیدوارم که همه آمریکایی ها درک کنند چرا ما در آنجا (لیبی) بودیم. لازم است ما در مکان‌های خطرناک باشیم. نکته دوم اینکه ما حداکثر تلاش خود را صورت می دهیم تا متوجه شویم چه اتفاقی (در آنجا) رخ داد. امیدوارم افراد منصف به صورت جدی به این مسائل توجه کنند. مسائل زیادی در این خصوص وجود دارد که ما هنوز هم نمی دانیم. حال که "احمد ابو ختاله" بازداشت شده است امیدواریم دست کم از منظر وی، به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنیم. علت طولانی شدن بازداشت او نیز این بوده است که موارد مختلف را در کنار هم قرار بدهیم یعنی همان کاری که اف بی آی و دیگر نهادهای انتظامی آمریکا انجام می دهند. این دستگاهها باید اطلاعات را در کنار هم قرار می دادند درست به همان صورت که ما اطلاعات را در کنار هم قرار می دادیم. ما می خواهیم بدانیم چه کسانی عوامل این حمله بودند و انگیزه سران این حمله و مهاجمان چه بود. هنوز پرسش‌هایی وجود دارد که پاسخ آنها پیدا نشده است. من کاملا بر این باور هستم که ایالات متحده با دستگاه‌های مختلف امنیتی و نیروهای حرفه‌ای‌اش ازجمله اعضای کنگره می توانند بهترین اطلاعات را در کنار هم قرار بدهند و پاسخ آن را پیدا کنند."

علی‌رغم اینکه کلینتون اعلام کرده هنوز تصمیم خود را مبنی بر شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا نگرفته است، اما با گفتن این جمله که "اکنون زمان آن فرا رسیده است که آمریکا یک رهبر زن داشته باشد"، آمادگی کامل خود را برای شرکت در این انتخابات نشان داده است.   کلینتون در ادامه سخنان خود افزود، "آمریکا از جهت داشتن یک رهبر زن از کشورهایی چون آلمان، برزیل و شیلی عقب مانده است. من تمام تلاش خود را برای تحقق این امر انجام خواهد داد."

هیلاری کلینتون همچنین به اختلاف نظر خود با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با تصمیمش در مسلح نکردن تروریست‌ها در سوریه اذعان کرد. کلینتون اعلام کرد او به همراه روسای وقت پنتاگون و سیا تلاش های خود را انجام داد اما در ترغیب رئیس جمهور آمریکا برای مسلح کرد تروریست‌هایی که در حال مبارزه با بشار اسد رئیس جمهور این کشور بودند، ناکام ماند.

وزیر امور خارجه سابق آمریکا افزود بسیار زود است بگوییم آیا سیاست آمریکا درباره سوریه یک اشتباه بود یا خیر.

این سناتور سابق آمریکایی همچنین به بیان دیدگاههایی پرداخت که در ماه های اخیر با سیاست خارجی اوباما متفاوت بود از جمله موضوعاتی از قبیل برنامه هسته ای ایران و شیوه برخورد با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه.

وی  احتمال استمرار حضور آمریکا در افغانستان را منتفی ندانست.

کلینتون درباره اوضاع افغانستان گفت:" من در کتاب جدید خود مطالب زیادی درباره افغانستان نوشته ام. من در اتخاذ بسیاری از تصمیمات دشوار درباره افغانستان درگیر بودم. رئیس جمهور آمریکا گفته است پس از پایان ماموریت جنگی آمریکا درافغانستان، شماری از نیروهای نظامی آمریکا در این کشور باقی می مانند. باتوجه به شناختی که از رئیس جمهور اوباما دارم و باعنایت به اینکه چه کسی رئیس جمهور آتی افغانستان خواهد شد و باتوجه به توافق نامه امنیتی دوجانبه، رویکرد آتی آمریکا درباره این کشور مشخص خواهد شد. امضای این توافق نامه اهمیت اساسی دارد. متحد شدن افغانستان اهمیت حیاتی دارد. تقویت توان نیروهای امنیتی و نظامی افغانستان بسیار اهمیت دارد. اگر در سال2016 دولت و رئیس جمهوری در افغانستان باشد که بتواند همه کارها را انجام بدهد تا امنیت کشور را تامین کند و خدمات را برای مردم این کشور فراهم کند و نزد مقامات آمریکا و کشورهای عضو ناتو بیایند و درخواست کمک برای استمرار روند موجود در افغانستان را کنند، چنین گفتگوی اندیشمندانه ای رد نخواهد شد."

انتهای پیام/
برچسب ها: آمریکا ، زن ، کلینتون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار