به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران این کارگروه متشکل از کریمی معاون عمرانی استاندار تهران، احمدی گیوی رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، اکبرپور معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور، میرزایی معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی و کمالی مشاور وزارت راه در امور هواشناسی گزارش خود را در سه بخش مشخصات طوفان، امکان پیش بینی و عملکرد هواشناسی و اداره کل بحران و پیشنهادات برای آینده ارایه کرده است.
این گزارش در بخش نخست خود از طوفاني در ساعت 17:30 با سرعتي معادل 118 كيلومتر بر ساعت و به صورت محلي و همرفتي شديد در منطقه حدفاصل ساوه، قم، تهران خبر داده که منجر به ايجاد بادهاي افقي قوي و با تغييرات تندي و بسيار زياد در منطقه شده است.
در ادامه اعضائ کمیته درباره پیش بینیپذیری این طوفان با توجه به بررسي اسناد و نكات كارشنايي و اینکه این حادثه از ابتدای راهاندازی هواشناسی یعنی در نیم قرن گذشته کشور بی سابقه بوده معتقدند، امكان پيشبيني طوفان با امکانات و شرایط موجود ميسر نبوده و از سوي سازمان هواشناسی بويژه مديركل هواشناسي استان در حوزه پيش بيني قصوری رخ نداده است.
همچنین درباره سوابق این طوفان در کشورهای دیگر جهان و امکان پیش بینی آن نیز اشاره شده است که اين سامانه در غالب نقاط جهان از جمله كشورهاي پيشرفته براي مثال طوفانهاي اخير آلمان، مسكو، اوكلاهما و فلوريدا اتفاق افتاده و پيشبيني هاي صادر شده در رابطه با اين طوفانها با اتفاق واقع شده متفاوت بوده است كه غيرقابل پيشبني بودن اين سامانهها را با توجه به امكانات و تجهيزات پيشرفته اين كشورها نشان ميدهد.
این گزارش میافزاید با عنايت به مستندات مبني بر اعلام وضعيت جوي توسط اداره كل مديريت بحران استان اقدامات لازم با امكانات موجود به موقع صورت پذيرفته و نيز لازم است که با راهاندازی سامانه اطلاع رسانی سریع و گزارش مردمی در بحرانهای بعدی موثر تر عمل کرد.
در حوزه آموزشهای شهروندی و امدادرسانیهای شهروندی به ضرورت توجه ويژه به آموزشهاي عمومي از طريق رسانه، جرايد، آموزش و پرورش و عليالخصوص سيما بواسطه خود امدادي و آمادگي مقابل مخاطرات طبيعي اشاره و بر برنامهريزي دقيق و مدوني در جمع مرتفع نمودن اين موضوع با همكاري دستگاههاي تخصصي و حوزه امداد و نجات تاکید ویژه دارد.
اعضای کمیته در بخش دیگری از گزارش خود در راستاي اقدامات پيشگيرانه و پرهيز از حوادث مشابه پيشنهاداتی برای قرار گرفتن در اولويت برنامههای آتي نیز ارایه کردند.
هماهنگي و ارتقاء سطح ورود مسئولين و نيروهاي واكنش سريع، آموزش در كنار ارتقاءتجهيزات و امكانات لازم در سازمانهای مربوط، اصلاح ساختار سازماني حوزه مديريت بحران و دستگاههاي درگير در پايتخت، تقويت امكانات و سامانههاي ارتباطي اداره كل مديريت بحران استان و سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، نظارت پيوسته و دقيق در اجراي آئين نامه ها و زيرساخت هاي شهري، ارتقاء سطح استانداردهاي كمي و كيفي موجود، ضرورت توجه به تأمين منابع اعتباري به منظور ارتقاء تجهيزات، امكانات سازمان هواشناسي كشور مطابق با استانداردها بين المللي و سطح علمي روز دنيا مجموعه پیشنهادات اعضای این کمیته به استاندار تهران است.
همچنین استاندار تهران در پی این گزارش در پی نوشتی ضمن توبیخ مدیران کل هواشناسی و بحران استان تهران و اعلام به شهردار تهران برای توبیخ رییس بحران شهر تهران نسبت به اطلاع به وزیر راه و شهرسازی برای ایجاد امکان تجهیز سازمان هواشناسی، اطلاع رسانی محتوای آن به مردم و جبران خسارت حادثه دیدگان و جانباختگان با هماهنگی شهرداری تهران دستور داد.
انتهای پیام/