به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران او همچنین خواستار توقف فوری روند شمارش آرای دور دوم انتخابات افغانستان شد و از تمام ناظران تیم انتخاباتی خود خواست که وظایف خود را ترک کنند و دیگر با دفاتر کمیسیون انتخابات همکاری نکنند.
عبدالله که در نشست خبری زنده صحبت میکرد، گفت: "به خاطر اینکه خواستههای ما از سوی نهادهای انتخاباتی برآورده نشد، ما اعتماد خود به کمیسیونهای انتخابات را از دست دادیم و دیگر به این نهادها اعتماد نمیکنیم. برای همین از ناظران خود خواستهایم که کمیسیون انتخابات را ترک کنند."
او گفت که دولت افغانستان نیز از آغاز روند انتخابات، بیطرف نبوده و به صورت "سازمان یافته" به نفع نامزد خاصی تقلب کرده است.
اما عبدالله گفت: "تقلب وسیع، بی شرمانه و سازمان یافته در انتخابات ما را مجبور کرد که این تصمیم را بگیریم و این تصمیم هم به خاطر آینده افغانستان، مردم افغانستان و به خاطر نهادینه کردن مردم سالاری اتخاذ شده است."
عبدالله دو روز پیش از کمیسیون انتخابات خواسته بود تا وظیفه ضیاالحق امرخیل، رئیس دبیرخانه این کمیسیون را به تعلیق درآورد.
ژنرال ظاهر ظاهر، فرمانده پلیس کابل، در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، امرخیل را متهم کرد که قصد داشته تعداد زیادی از برگههای رایدهی را بدون اطلاع مقامهای امنیتی به یکی از ولسوالیهای ناامن ولایت کابل انتقال دهد.
پس از این حادثه امرخیل از سوی تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله به تقلب به نفع نامزد رقیب متهم شد و این تیم خواستار برکناری و یا تعلیق وظیفه او در کمیسیون انتخابات شد.
از سوی دیگر عبدالله در کنفرانس امروز خود تاکید کرد که رقم هفت میلیون شرکت کننده در انتخابات دور دوم که از سوی این کمیسیون اعلام شده، واقعی نیست و کمیسیون انتخابات باید در این رابطه توضیح بدهد و سند ارائه کند.
عبدالله گفت که "مردم افغانستان و همه دنیا میدانند که چنین آماری واقعیت ندارد."
او همچنین از کمیسیون انتخابات خواست تا در مورد چند ولایت خاص که آمار شرکت در انتخابات در آنها نسبت به دور اول، تفاوت بسیار زیادی دارد، توضیح بدهد.
عبدالله گفت که در برخی از این ولایات، صندوقها از شب قبل از روز انتخابات پر شده است و ادعا کرد که "هزاران نفر" شاهد این مساله بودهاند.
او افزود که کمیسیون انتخابات در برابر این گزارشها واکنش درستی نشان نداده و آمار "واهی" ارائه کرده است.
عبدالله تاکید کرد که دست زدن به تقلبی با این حجم، بدون تبانی با کمیسیون امکانپذیر نبوده است.
او همچنین کمیسیون انتخابات را متهم کرد که به جای ۵۰۰۰ کارمند انتخاباتی که به دلیل تقلب در دور اول از کار برکنار شده بودند، کارمندانی را استخدام کرده که از تیم رقیب به رهبری اشرف غنی احمدزی حمایت میکنند.
اما عبدالله نگفت که اگر همچنان خواستههای تیم انتخاباتیاش مورد قبول دولت افغانستان و کمیسیون مستقل انتخابات این کشور قرار نگیرد، واکنش بعدی آنها چه خواهد بود.
از سوی دیگر احمدضیا مسعود، معاون اول زلمی رسول، نامزد دور اول انتخابات ریاست جمهوری که به گروه انتخاباتی اشرفغنی احمدزی پیوسته، گفته است که "برد و باخت در انتخابات یک امر معمول است و گروه بازنده نباید کشور را به بحران بکشد."
مسعود که در جمع بزرگان و فرماندهان جهادی ولایتهای پنجشیر، کاپیسا و پروان صحبت میکرد اعلام کرد که "پیروزی قسمی" تیم خود را به مردم تبریک میگوید و امیدوار است هر دو تیم به نتیجه انتخابات احترام بگذارند.
او افزود: "میلیونها افغان در انتخابات شرکت کردند و اگر خدای ناخواسته احترام قایل نشویم و باز به طرف خشونت برویم و قدرت سیاسی را از طریق زور و روشهای دیگر به دست بیاوریم، مرتکب خیانت ملی میشویم و کشور را از ترقی عقب میمانیم."
مسعود همچنین گفت که "اگر تیمی در انتخابات پیروز نشد نباید خواستههای خود را به هر ترتیبی بر ملت تطبیق کند."
او تاکید کرد که سیاستمداران نباید با تحریک احساسات دینی، جهادی و قومی کشور را به سوی بی ثباتی ببرند.
مسعود از بزرگان جهادی خواست که به کسی اجازه ندهند که کشور را به خاطر به دست آوردن قدرت سیاسی به بیثباتی بکشد. او گفت: "طوری نباشد که چیزی که خوشمان میآید قبول کنیم و چیزی که خلاف توقع ما است سر و صدا بکشیم و مشکلات خلق کنیم. این درست نیست."
/انتهای پیام