در آستانه برگزاری هشتمین دوره جشنواره طنز سوره؛
در آستانه برگزاری هشتمین دوره جشنواره طنز سوره؛
به گزارشحوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، "خلیل جوادی" شاعر طنزپرداز درباره شعر طنز امروز گفت: طنز یعنی شجاعت، نجابت، انصاف و دلسوزی وقتی این موضوعات در شعر و موضوعات طنز رعایت شود مسلما نقد منصفانه انجام می شود. در كنار این مسائل اگر به طنز بها داده شود در حوزه های مختلف جامعه تاثیر دارد.
وی با اشاره به اینكه طنز باید نوعی نقد منصفانه باشد تا شأن فرد را حفظ كند، تصریح كرد:در كنار تمام مشكلات و معضلاتی كه وجود دارد باید به فكر مقام، منزلت و شأن فردی كه نقد می كنیم باشیم. طنز به دور از هزل و هجو منصفانه ترین نقد است.
رسانه ملی در گسترش طنز فاخر تلاش كند
جوادی در ادامه برای جذب مخاطب و نهادینه كردن طنز میان اقشار جامعه، اظهار كرد: در زمینه طنز باید شیوه های نوینی را در نظر گرفت تا مخاطبان در هر سطح از فكر و معلومات كه هستند آن را درك كنند، طنز باید زبان ساده و صریح داشته باشد تا از طرف مخاطب قابل درك باشد.
وی گفت: رسانه ملی در گسترش طنز فاخر باید تلاش كند، طنزی كه مردم را به فكر فرو ببرد مورد استقبال قرار می گیرد.
سازمان ها و نهاد های دولتی با این بودجه ها چه می كنند؟
این شاعر طنزپرداز اظهار كرد: یكی از راهكارها برای گسترش طنز فاخر، فرهنگ سازی است، جامعه باید به سمتی سوق داده شود كه به كتاب خواندن بیشتر بها دهد.
به گفته جوادی، در درجه اول مدیران و مسئولان باید فرهنگ را برای خودشان تعریف و تبیین كنند و بعد به فكر فرهنگ سازی درست و مناسب در جامعه باشند. به طور مثال: وقتی برای سازمان و نهاد دولتی 2 میلیارد بودجه تعریف می شود، چرا با این بودجه كار درست و درمان انجام نمی دهند؟ با این بودجه ها چه كار می كنند؟
رسالت طنزپرداز قبل از خنداندن، فهماندن است
وی با اشاره به اینكه طنز سرگرمی نیست، بلكه سرفهمی است، گفت: در كنار ایجاد تبسم و خنده برای مخاطب، آنان را هم به تفكر در مورد موضوعات و مسائل اجتماعی وادار كنیم. خندیدن خیلی خوب است اما رسالت اصلی طنزپرداز قبل از خنداندن، فهماندن است.
جوادی با اشاره به برنامه طنز قندپهلو با اجرا و تهیه كنندگی رضا رفیع، گفت: آقای رفیع آدمی مبتكر و متفكری هستند و با این برنامه جریان خوبی در زمینه طنز كشور راه انداخته اند كه امیدوارم مثمرثمر واقع شود. مسلما طنز كلامی كه در برنامه قند پهلو استفاده می شود اثرگذاری مستقیم و قدرتمندی بر مخاطب می گذارد.
باید اعتماد مخاطب و اهل فن را جلب كرد
وی درباره برنامه های طنز حوزه هنری در گذشته، خاطرنشان كرد: دوران طلایی طنز در زمان شاعرانی همچون قیصرامین پور و سید حسن حسینی بود كه بهترین شاعران و طنزپردازان را پرورش دادند.
جوادی در پایان گفت: هر نهاد و سازمانی برای برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در تمام عرصه های هنر، باید اعتماد مخاطب و اهل فن را جلب كند، اگر این اتفاق بیفتد، می توان اظهار كرد كه كاری در عرصه فرهنگی دارد شكل میگیرد.
انتهای پیام/ اس