قاسمی داور بخش داستان بلند و كوتاه بزرگسال دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: كارهای فرهنگی با حرف های پر از تكلف به جایی نمی رسد بلكه باید در این زمینه سرمایه گذاری صورت گیرد.

به گزارش حوزه ادبیات  باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ "محمدعلی قاسمی" دبیر هنری سال گذشته جشنواره شعر و داستان جوان سوره  با بیان اینكه آثار رسیده به این دوره از جشنواره در بخش داستان بزرگسال نسبت به سال گذشته از نظر كیفیت در سطح پایین تری قرار داشت، گفت: این ضعف به دلیل سیاست گذاری های مدیریت فرهنگی كل كشور است و اگر داستان نویسی دینی و انقلابی به این نحو حركت كند، به حال احتضار خواهد افتاد.

 نیروهای فعال در زمینه رمان و داستان كمتر از حوزه شعر هستند

قاسمی افزود: یكی از مسائلی كه باعث شده داستان و رمان دینی در حاشیه قرار گیرد، مدیریت فرهنگی كل كشور است كه بیشتر به شعر روی آورده در حالیكه رسالت رمان و داستان انقلاب در سطح جهانی بیشتر از شعر است. 

وی خاطر نشان كرد: نیروهای فعال در زمینه رمان و داستان كمتر از حوزه شعر هستند. سطوح كلی و كلان كشور برای جریان سازی در زمینه رمان دینی و انقلابی  همان طور كه در حوزه شعر فعالیت می كنند، در زمینه داستان نویسی نیز باید قدم هایی بردارند در غیر این صورت نمی توان امیدوار بود كه رمان های ماندگاری آفریده شوند.

 یك دست صدا ندارد

داور دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره خاطر نشان كرد: مدیریت كلان كشور در بخش شعر هزینه ها بسیاری می كند به عنوان مثال جشنواره شعر فجر برگزار می شود در حالی كه می تواند در كنار آن جشنواره داستان فجر نیز برگزار كند. حوزه هنری جشنواره شعر و داستان سوره را هر سال برگزار و در این راه نهایت تلاش خود را كرده اما یك دست صدا ندارد. عقبه فرهنگی ما این موضوع را جدی تلقی نمی كنند و به شعر نسبت به داستان توجه ویژه ای می شود.  
 
قاسمی ادامه داد: رمان نویسان نسبت به شاعران در اقلیت هستند. شعر زاییده یك لحظه عاشقانه است اما رمان نویسی كار مشكل و نیازمند به اطلاعات كافی و زمان زیاد است و با توجه به دغدغه های زندگی امروز كمتر كسی وقت خود را صرف رمان نویسی می كند.  
 
رییس حوزه هنری ایلام بیان داشت: رمان نویسی نیازمند تمركز بالاست و به علت عدم حمایت دستگاه های فرهنگی كمتر به مقوله رمان توجه شده است. این واقعیتی ست كه وجود دارد و آسیب جدی به عرصه رمان نویسی با موضوعات ارزشی وارد شده است.

رسالت رمان نسبت به شعر در عرصه بین المللی بیشتر است  
 
به گفته قاسمی در دهه های گذشته از رمان نویسی حمایت های بیشتری صورت می گرفت اما امروز كه باید دغدغه بیشتری در تولید رمان های دینی و انقلابی وجود داشته باشد، می بینیم كه این اتفاق نمی افتد درحالیكه رسالت رمان نسبت به شعر در عرصه بین المللی بیشتر است. 

وی با بیان اینكه باید نیمی از هزینه‌های دستگاه‌های فرهنگی در زمینه شعر به داستان هم اختصاص پیدا كند، گفت: كارهای فرهنگی با حرف‌های پر از تكلف به جایی نمی‌رسد بلكه باید در این زمینه سرمایه گذاری صورت گیرد. 
 
قاسمی بیان داشت: كمترین اعتبارات به مسائل فرهنگی تعلق می گیرد و در جواب اعتراض ما به این مسئله گفته می شود كه "سرانه اعتبارات به میزان نیروهای كار در دستگاه هاست" كه البته این روش سنتی و غلط است.   

وی در پایان گفت: معتقدم به میزانی كه برای رشته ها و بخش های دیگر فرهنگی هزینه می شود، برای رمان و داستان هم هزینه شود اما این دغدغه به باور نرسیده و جنبه شعاری پیدا كرده است.



انتهای پیام/اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار