به گزارش
حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "محمدرضا عارف" در جمع اساتید دانشگاههای یزد، اظهار داشت: نباید فراموش کرد که انقلاب با دو بعد جمهوریت و اسلامیت به پیروزی رسید، لذا این روند باید حفظ شود.
عارف بیان داشت: نقد گذشته لازم است، ولی مچگیریها میتواند زمان را از ما بگیرد و نتیجهای در بر نداشته باشد؛ لذا باید با نگاه به آینده حرکت کنیم، ضمن اینکه اختلاف نظر برای پیشرفت لازم است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا در کشور، در اصول و اعتقادات با هم اختلافی ندارند و اگر اختلافی هست در تاکتیکها است.
وی با بیان اینکه نباید اصول را رها کنیم افزود: سفرهای استانی که تاکنون انجام دادهام با هدف سیاسی نبوده و این جلسه هم یک جلسه دانشگاهی است و در همه دانشگاهها که تاکنون حضور داشتم مشاهده میشود دغدغههای دانشگاهی عمدتا یکسان است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در یک بازه زمانی نیاز به افزایش کمّی تعداد مقالات بود و برنامهریزیها هم در همین راستا انجام شد، ولی به خوبی مهار نشد و امروز کیفیت مقالات ما نگران کننده است.
وی افزود: جهتگیریها به سمت توسعه علم و فناوری تغییر کرده و در صورتی که با این جهتگیری به پیش برویم شاخصهای اقتصادی ما نیز تعدیل خواهند شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با 20 هزار میلیارد بدهی دولت گذشته به بخش خصوصی، کار خود را آغاز کرده، گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، نشاط اجتماعی به جامعه برگشت و برای اینکه این فضا حفظ و ارتقا پیدا کند باید تلاش کنیم و همت ما در بنیاد امید ایرانیان، هم همین موضوع است و دانشگاهها هم باید بدانند که توسعه علم در فضای بسته ممکن نیست.
وی با تاکید بر همفکری جریانات مختلف، گفت: در این همفکریها ممکن است آرای مخالف هم وجود داشته باشد، لذا باید با ایجاد محیطی امن از خودسانسوری پرهیز، و استقلال به دانشگاهها برگردد.
عارف خاطرنشان کرد: به اشتباه فکر میشد مزیت کشور ما نفت است، در حالی که ارزش روز تمام ظرفیتهای زیر زمینی کشور سه میلیارد بشکه نفت است که از تولید ناخالص برخی کشورها کمتر است، و این بخوبی نشانگر آن است که ما از مزیت اصلی که نیروی انسانی است غافل بودیم و سند چشمانداز ایران نیز مبتنی بر همین نگاه و بر اساس توسعه علم و فناوری شکل گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از موارد چالشی، وضعیت تولید مقالات ISI در کشور است که با افزایش کمی، و رکود کیفی رو به رو است، با طرح این سوال که این افزایش آمار در تولید مقالات علمی چقدر از واردات را کاهش داده، و چقدر از آن باعث افزایش صادرات و افزایش ثروت ملی شده؟ گفت: به نظر میرسد روند، وضعیت مطلوبی نداشته، و باید در این زمینه مهم توسط مراکز آموزش عالی و دانشگاهیان اقدام لازم بعمل آید.
رئیس بنیاد امید ایرانیان راه ارتقای شاخصها و بهبود کیفیت در تمامی عرصهها در سطح کشور را توجه به نیروی انسانی نخبه کشور دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد منطقه آزاد علم و فنآوری، بهترین راهکار برای شناسایی نخبگان کشور و استفاده بهینه از توانمندیهای ارزنده آنان است.
عارف با اشاره به برنامهریزی انجام گرفته برای راهاندازی منطقه آزاد علم و فناوری در دو استان یزد و سمنان گفت: بدون هیچگونه تعصب، یزد در این منطقه ویژه دیده شده، چون یزد دارای توانمندی است و پیشرفت سریع دانشگاهی به ویژه رشتههای پزشکی در این استان نشان دهنده توانمندی و ظرفیت بالای آن است.
وی همچنین با اشاره به اینکه شرایط جدید کشور توقعات و سرمایههای اجتماعی جدید را خلق کرده اظهارداشت: دولت و نخبگان وظیفه دارند که این سرمایه جدید ایجاد شده را حفظ کنند.
انتهای پیام/