ˈ به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، ˈ
وی افزود : برنج تولید مازندران باید با بسته بندی مشخص و همچنین درج آدرس شرکت یا مغازه ای که آن را به بازار عرضه کرده در اختیار خریداران قرار گیرد.
شناسنامه دار نبودن برنج تولید داخل در سال های گذشته سبب عرضه برنج های آلوده خارجی به نام برنج مازندران توسط افراد سودجو و نسبت دادن آلودگی به برنج داخلی شده بود.
مخلوط کردن برنج آلوده خارجی با برنج مازندران و یا عرضه این نوع برنج در کیسه های دارای نشان تولید داخل دو راهی بود که سودجویان برای خوراندن برنج های آلوده خارجی به مردم استفاده کرده بودند.
آلودگی برنج های عرضه شده در بازار سبب شد تا موضوع شناسنامه دار کردن برنج وارداتی مورد توجه قرار گرفته و کمیسیونی با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی ، انجمن برنج ، موسسه استاندارد و کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شود.
بر اساس آمارهای رسمی استان مازندران حدود 44 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
مازندران 240 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن شلتوک از آن برداشت و به حدود یک میلیون تن برنج سفید تبدیل می شود.
استاندار مازندران همچنین در این جلسه بر ضرورت توجه و گسترش تولید قارچ در استان تاکید کرد و گفت : تولید این محصول در استان باید در اولویت باشد و پرورش قارچ در ردیف مشاغل خانگی قرار گیرد.
وی افزود : با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران ، گسترش پرورش و افزایش تولید قارچ براحتی امکان پذیر است و راهکار آن هم ارائه آموزش های لازم به روستاییان است.
گزارش های رسمی نشان می دهد هم اکنون حدود 50 واحد تولید قارچ در مازندران فعالیت دارد و سالانه بیش از دو هزار و 200 تن محصول تولید و به بازار عرضه می کنند.
استاندار مازندران تسریع در ساخت کشتارگاه صنعتی دام در غرب استان را هم خواستار شد و گفت : از سال 81 تا کنون نتوانسته ایم کشتارگاهی در غرب مازندران ایجاد کنیم که لازم است مشکلات مربوط به آن هرچه سریع تر برطرف شود./س