نصير دهقان پژوهشگر و پزشك طب سنتي در گفتگو با
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: کدو از نظر طب سنتی سرد و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی میکند. کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری کمی است، بنابراین بهترین غذا برای کسانی است که میخواهند وزن کم کنند.
بررسی ها نشان می دهند، کدو ملین و مدر است و یبوست و سوء هاضمه را رفع میکند.خوردن کدو رگهای بدن را تمیز باز میکند و برای یرقان بسیار مفید است.به اشخاصی که تب دارند، کدو میدهند. کدو تب را پایین میآورد.کدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است.
گفتنی است، کدو خون ساز است و برای استفاده از این خاصیت کدو، باید آن را همراه با آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود.برای تسکین سردرد، میتوانید سر خود را با آب کدو بشویید و یا چند قطره آب کدو در بینی بچکانید.
همچنین گفتنی است، برای رفع دندان درد، آب کدو را قرقره کنید.برای درمان گوش درد، چند قطره آب کدو در گوش بچکانید. برای درد سینه و سرفه، کدو را با اسفناج، جو و کمی روغن بادام در آب بپزید و مصرف کنید. کدوی پخته با سرکه سرد است و برای درمان بیماریهایی که از گرما نشأت میگیرد، مفیداست.
برای برطرف کردن التهاب معده، کبد و کلیه، کدوی پخته را روی این اعضا بگذارید.پوست کدو را خشک کنید. خوردن آن درمان بواسیر، خونریزی معده و روده است تخم کدو باعث چاقی میشود و اشخاص چاق نباید در خوردن آن افراط کنند.
انتهای پیام/