به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، مدیر پایگاه ملی شوش اظهار کرد: استان خوزستان، بهشت باستانشناسی است و حداقل پنج اثر در این استان شرایط ثبت در فهرست جهانی را دارد که دو اثر به ثبت رسیده و اثر سوم نیز در دست اقدام است.
محمدحسین ارسطوزاده افزود: اولین شهرنشینی و اولین مدنیت از شوش آغاز شده است و اگر بخواهيم از پنج شهر تاریخی که از گذشته تا به امروز وجود داشته و نامشان تغییر نکرده نام ببریم، قطعاً یکی از آنها شوش است.
وی گفت: این که چرا تاکنون شوش ثبت نشده است به اين دليل است که تاكنون از انجمنها و دوستداران میراث فرهنگی و مردم در آن نقشی که سزاوار آن هستند، بهرهگیری نشده است و این از مهمترین آسیبهایی بوده است که ما در چرایی ثبت نشدن شوش با آن مواجه هستیم.
ارسطوزاده در خصوص مزایای ثبت جهانی گفت: اولین اتفاقی که میافتد این است که اثر تاريخي بعد از ثبت، به بیش از 70 زبان زنده دنیا از طریق یونسکو تبلیغ میشود و در برد گردشگری یونسکو مطرح میشود. دوم کمکهای کارشناسی و تکنیکی بینالمللی است. دستاورد سوم ثبت جهانی نيز این است که در وقایعي مثل جنگ تحت حمایت سازمان بین الملل قرار میگیرد و اگر کسی آسیبی به اثر برساند با او برخورد میشود و چهارم اینکه یک ردیف مستقل اعتبار ملی برای آن در نظر گرفته میشود.
مدیر پایگاه ملی شوش گفت: ما در سه بخش، کارها را برنامهریزی کردهایم تا به اهدافمان برسیم. اولین بخش مربوط به وظایف ذاتی میراث فرهنگی است. بخش دوم مربوط به حریم فنی و حریم منظر محوطهای تاریخی شوش است که دستگاههای مختلف باید دست به دست هم دهند و موانع را برطرف کنند و در بخش سوم نیز که مهمترین بخش است به انجمن دوستداران میراث فرهنگی برمیگردد که دلسوزانه از آثار محافظت میکنند.
مدیر پایگاه ملی شوش توضیح داد: برای ثبت شوش، از روز اول نشستهایي را با دوستداران میراث فرهنگی داشتهایم و برنامهها را بررسی کردهایم و یک پلان مدیریت برای مجموعه تنظیم شد و بلافاصله بعد از آن وارد کارهای اجرایی شدیم.
وی با اشاره به اينكه هدف ما از ثبت جهانی این است که پژوهشگاههای بینالمللی را در ایران دایر کنیم، توضیح داد: ثبت جهانی شوش بهانهای است برای اينكه به عنوان یک پژوهشگاه بینالمللی به حیاتش ادامه دهد.