به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، علی رضاییپور، افزود: اکثر زمینهای کشاورزی ایران دارای موتور آب دو منظوره هستند و آب قبل از آنکه وارد زمینهای کشاورزی شود در استخرهایی ذخیره شده و قسمتی از آن وارد چرخهی پرورش ماهی میشود.
وی ادامه داد: تعداد ماهیهایی که برای پرورش در اینگونه استخرهای پرورش ماهی در نظر میگیرند بستگی به حجم آب ورودی به استخر دارد.
رضاییپور دربارهی مراحل پرورش ماهی گفت: پرورش ماهی ابتدا از مزارع مولد با استفاده از تخم چشمزده قزلآلا شروع میشود. زمانی که این تخمها بارور شد، طی دوماه اصطلاحا به مرحلهی گرم و بندانگشتی وارد شده و بعد از گذشت شش یا حداکثر 9 ماه به ماهی تبدیل میشوند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: معمولا در زمستان پرورش ماهی صورت نمیگیرد و پرورش ماهی از ابتدای بهار شروع و تا انتهای پاییز ادامه مییابد.
رضاییپور با بیان این مطلب که ماهی قزلآلا یک ماهی سردآبی است افزود: بهتربن دما برای پرورش این ماهی( 15-14) درجه سانتیگراد است و هر چه این دما کمتر باشد برای ماهی مطلوبتر است. استان مرکزی به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و قرار گرفتن در زمرهی استانهای سردسیر کشور شرایط مناسبی برای پرورش این ماهی دارد.
وی با اشاره به فعالیت دامداران و کشاورزان در مراکز پرورش ماهی اظهار داشت: دورهی آموزشی جهت آموزش به دامداران و کشاورزان در ارتباط با پرورش ماهی توسط شیلات و شبکه دامپزشکی برگزار میشود.
رضاییپور در پایان بیان کرد: برای بهبود کیفیت فعالیت پرورشدهندگان ماهی مشاور فنی و بهداشتی برای آنها در نظرگرفته میشود. کشاورزان جهت رتقوفتق امور مدیریتی این حوزه از شیلات و در ارتباط با بیماریهای ماهیها از دامپزشکی مشاوره دریافت میکنند.
انتهای پیام/م