ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: از آنجا كه دانه هاي يك بوته كلزا همزمان نمي رسند، برداشت زود هنگام سبب مي شود مقدار زيادي از دانه ها نارس برداشت شوند.
وی تشریح کرد: در اين وضعيت ميزان كلروفيل و اسيدهاي چرب آزاد در دانه زياد بوده و كيفيت روغن كاهش مي يابد.
ایرانی فام ادامه داد: رسيدگي فيزيولوژيک كلزا هنگامي رخ می دهد كه ساقه اصلي و شاخه هاي فرعي به رنگ كاهي در آمده، ميوه ها زرد قهوه اي شده و دانه ها در درون ميوه به رنگ قهوه اي تيره و يا سياه ديده شوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: اغلب در اين مرحله از رشد، برگ ها زرد شده و ريزش خواهند كرد.
وی اظهار داشت: رسيدگي دانه های کلزا در بوته، به علت طولاني بودن دوره گلدهي همزمان نخواهد بود.