معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه برای مبارزه اصولی باید کشت و تولید مواد مخدر را از سرچشمه متوقف کرد، افزود: یکی از سیاست‌هایی که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر است که ستاد باید در جهت تحقق این سیاست‌ها حرکت کند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز (پنجشنبه، 5 تیر) در مراسم امحاء بیش از 50 هزار کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان که به مناسبت روزجهانی مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه علوم انتظامی برگزار شد، با بیان اینکه بیشترین میزان تولید و کشت مواد مخدر در کشور افغانستان صورت می‌گیرد، اظهار داشت: متاسفانه بر اساس آمارهای رسمی سطح زیر کشت این مواد در افغانستان هر سال افزایش پیدا می‌کند.
 
معاون اول رییس جمهور افزود: کشورهای مختلف و بخصوص همسایگان افغانستان آسیب‌ها و خسارات فراوانی را از این موضوع متحمل شده‌اند و در این میان ایران هم بدلیل همسایگی با این کشور و هم بدین خاطر که در مسیر ترانزیت قرار دارد، بیش از کشورهای دیگر آسیب دیده است.

وی با تاکید بر اینکه کشورهای غربی باید گام‌های جدی تری در زمینه مبارزه با مواد مخدر بردارند، گفت: تجربه ناموفق بیش از ده سال حضور ناتو و نیروهای بین‌المللی در افغانستان در زمینه کاهش کشت و تولید مواد مخدر گویای این واقعیت است که این گروه‌ها یا مشوق تولید مواد مخدر بوده اند و یا توان مقابله با آن را نداشته اند.
 
جهانگیری با اشاره به تعداد قابل توجه معتادان به مواد مخدر در کشور و اظهار نگرانی از گرایش به این مواد در میان جوانان و قشر تحصیلکرده جامعه خاطرنشان کرد: روی آوردن به مواد مخدر و روانگران‌ها آثار مخرب فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی به همراه دارد.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: علی‌رغم همه بدرفتاری‌های غرب با جمهوری اسلامی، ایران خود را متعهد دانسته بر اساس آموزه‌های دینی و ارزش‌های انسانی با تولید و مصرف مواد مخدر مبارزه جدی داشته باشد و وجود بیش از 3 هزار و هفتصد شهید و 12 هزار جانباز در مسیر مبارزه با مواد مخدر گویای اهتمام نظام اسلامی در این زمینه است.

جهانگیری پیش نیاز توسعه جدی و همه جانبه کشور را وجود نیروی انسانی سالم، فعال، خلاق و کارآمد دانست و بر لزوم حفاظت و صیانت نیروی انسانی از خطر اعتیاد تاکید کرد و گفت: این تکلیفی است که همه دستگاه‌ها و بخش‌های مرتبط باید آن را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.
 
معاون اول رییس جمهور در ادامه یکی از بهترین و اصلی ترین راه‌های مبارزه با مواد مخدر را اجتماعی کردن این مسئله دانست و خانواده‌ها، آموزش و پرورش، نهادهای اطلاع رسانی و حوزه‌های علمیه را به تلاش در جهت آموزش، اطلاع رسانی و مقابله با مواد مخدر فرا خواند.
 
جهانگیری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است، از مسئولین و ستاد مبارزه با مواد مخدر خواست ضمن ارزیابی عملکرد سال‌های گذشته، روش‌ها و اقدامات مفید تقویت و در کنار آن با اصلاح برخی اقدامات، زمینه حرکت رو به جلو در مبارزه با مواد مخدر را فراهم کنند.
 
معاون اول رییس‌جمهور گفت: براساس گزارش سازمان ملل، مواد مخدر، جنایت و تروریسم، سه تهدید اصلی صلح و امنیت جهانی بشمار می‌آیند که در این میان مواد مخدر خود بعنوان دست نامرئی، همواره موجب جرم و جنایت‌های سازمان یافته بسیاری می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه برای مبارزه اصولی باید کشت و تولید مواد مخدر را از سرچشمه متوقف کرد، افزود: یکی از سیاست‌هایی که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر است که ستاد باید در جهت تحقق این سیاست‌ها حرکت کند.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از شماری از خانواده‌های شهدایی که در مسیر مبارزه با مواد مخدر به درجه رفیع شهادت نائل شده‌اند و همچنین شماری از جانبازان و فعالان دستگاه‌های مرتبط با مبارزه با مواد مخدر تجلیل و قدردانی شد.

گفتنی است پس از این مراسم بیش از 50 هزار کیلوگرم مواد مخدر شامل تریاک، حشیش، شیشه و مرفین با حضور دکتر جهانگیری و مسئولین قضایی و انتظامی کشور امحاء شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار