به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، محمدرضا پورابراهیمی در همایش تجلیل از تلاشگران نمونه عرصه صنعت و معدن ، بزرگ ترین چالش کشور در فعالیت های اقتصادی را مسئله تامین مالی و مشکل با بانکها عنوان کرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر رویکرد کشور در اقتصاد ، فقط بانک محور است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بیان چالش های اساسی حوزه ی نظام مالی پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از این چالش ها این است ، بانک های ما حجم عظیمی از مطالبات معوق دارند که اگر بدهی های استمهال شده نیز به آن اضافه شود ، 80 هزار میلیارد تومان است.
پورابراهیمی ، مطالبات معوق را یکی از بزرگ ترین چالش های نظام بانکی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه مطالبات معوق چند گروه هستند، تصریح کرد: بخش های دولتی و دولت یکی از بدهکاران بانک هستند که از دولت می خواهیم بدهی هایش به حوزه نظام بانکی را تعیین تکلیف کند.
پورابراهیمی بخش دیگر معوقات را مربوط به حوادثی مانند زلزله، سیل و غیره دانست و یادآور شد: سال 82 ، از محل منابع بانک ملی ، 80 میلیارد تومان برای زلزله بم اختصاص داده شده است که هم اکنون امکان بازدهی آن نیست و باید برای این امر تصمیم گیری شود.
وی گفت: بخشی از مطالبات معوق بانک ها مربوط به بخش های اقتصادی است که به دلیل شرایط اقتصادی دچار چالش شده اند و این پرداخت نکردن عمدی نبوده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: بخش دیگری از مطالبات معوق بانک ها مربوط به کسانی است که تسهیلات دریافتی خود را برخلاف مقررات در جای دیگر هزینه و دلالی کرده اند که این اساسی ترین موضوعی است که باید تعیین تکلیف شود.
پورابراهیمی با تأکید بر اینکه سیاست افزایش سود سپرده بانکی اشتباه بوده است ، خاطرنشان کرد: افزایش هر یک درصد نرخ سود ، موجب می شود ریسک سرمایه گذاری در اقتصاد کاهش و هزینه تأمین مالی افزایش یابد که این امر طرح های اقتصادی را غیرقابل توجیه می کند.
وی هشدار داد: نرخ 30 درصد سود برای کشور فاجعه است.
پورابراهیمی تصریح کرد: چالش دیگر نرخ تأمین مالی است که در حال حاضر بین 12 تا21 درصد تعریف شده است.
وی یادآور شد: انتظار ما نظارت بانک مرکزی است ، چرا که برخی از بانک ها از روش هایی استفاده می کنند که خلاف است.
پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش ، سهام عدالت واگذار شده به 45 میلیون نفر جمعیت کشور را به ارزش 96 هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
وی گفت: خالص مطالبات دولت از سهام عدالت 36 هزار میلیارد تومان است که پیشنهاد شد دولت بخشی از سهام را واگذار کند.
پورابراهیمی با اعلام اینکه سهام عدالت دارایی مبهم و محل رانت در اقتصاد کشور شده است ، افزود: هم اکنون اعضای هیئت مدیره سهام عدالت به هیچ کس پاسخگو نیستند و مردم هیچ چیز به غیر از یک برگه ندارند.
وی خاطرنشان کرد: بین یک و نیم تا 2 میلیون تومان ارزش این برگه های سهام عدالت است که در صورت آزادسازی ، به سرمایه مردم اضافه می شود.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خوشبختانه امروز لایحه دولت در بحث حمایت از تولید در حال ارائه شدن است ، تصریح کرد: اگر این لایحه نهایی شود ، در اسرع وقت با فوریت در صحن علنی مجلس بررسی و تصمیم گیری درباره مطالبات معوق ، تخفیف های مالیاتی و ... که هدف آن حمایت از فعالان اقتصادی است ، انجام می شود.
پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش از اقدامات انجام شده در استان کرمان قدردانی کرد و یادآور شد: استان کرمان به رغم رکود کشور ، با حضور استاندار و مسئولان ، به کارگاه بزرگ صنعتی تبدیل شده است که در جای جای آن کارهای بزرگی انجام می شود.
وی گفت: حضور استاندار به عنوان فعال بخش خصوصی ، فرصت بزرگی برای استان است تا نتیجه زحمات کنونی در دهه های آینده به نتیجه برسد.
پورابراهیمی چشم انداز اقتصادی ایران را بسیار روشن پیش بینی کرد و افزود: با اقتصاد مقاومتی آینده خوبی برای ما رقم می خورد ، بطوریکه تحریم ها مانع و سد حرکت ما نمی شوند.
وی ابراز امیدواری
کرد: در سال های آینده به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شویم/س