فکری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت: پروژه تحقیقاتی تبدیل کیک لجن به کود کمپوست در دفتر تحقیقات آبفای شهری مصوب شده و پس از گذراندن دوره تحقیق امسال وارد مرحله بهرهبرداری شد.
وی طرحهای جمعآوری و تصفیه فاضلاب را جزو طرحهای زیست محیطی دانست وافزود : تامین و حفظ کیفیت منابع آبهای زیرزمینی، بازچرخانی آب(برگشت مجدد آب به محیط زیست)، تولید کود کمپوست و پساب برای مصارف کشاورزی از مهمترین اهداف اجرای طرحهای جمعآوری و تصفیه فاضلاب است.
معاون بهرهبرداری شرکت آبفای شهری مازندران تصریح کرد : این فاضلابها از طریق انشعابات خانگی به شبکههای جمعآوری در کوچهها و خانهها متصل و برای فرایند تصفیه به تصفیهخانهها گسیل میشوند.
فکری با بیان اینکه پساب و کمپوست دو محصول تصفیهخانهها هستند، گفت: پساب یا همان فاضلاب تصفیهشده برای مصارف کشاورزی و کمپوست به عنوان کود ارگانیک در صنعت سبز کاربرد فراوانی دارد.
وی افزود : در برخی از تصفیهخانهها مانند تصفیهخانه بزرگ جنوب تهران، مکانیزم تولید انرژی از فرایند تصفیه لجن فراهم آمده است.
معاون بهرهبرداری شرکت آبفای شهری مازندران تصریح کرد : تولید کیک لجن و تبدیل آن به کود کمپوست از جمله مراحل پیچیده در فرایند تصفیه خانه فاضلاب است که با تکنیک ورمی کمپوست لجن حاصل از تصفیهخانه به کود کمپوست تبدیل میشود.
فکری گفت: در آینده این کود برای گسترش فضای سبز در محوطههای زیر پوشش شرکت استفاده میشود.
فکری با بیان اینکه در حال حاضر 165 هزار نفر از جمعیت استان زیر پوشش شبکه خانگی جمعآوری و تصفیه فاضلابهای خانگی قرار دارند، گفت: پنج شهر استان شامل ساری، جویبار، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس و شهرک نساجی قائمشهر مجهز به تصفیهخانه فاضلاب خانگی هستند. /ش/ن