به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، محمود علائی صبح امروز در نشست با مدیران واحدهای تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی استان در محل فرمانداری این شهرستان با اشاره به ظرفیت های طبیعی و شرایط اقلیمی خاص شهرستان گرمی اظهار کرد: این شهرستان از مستعدترین مناطق استان اردبیل در رویش گیاهان دارویی است.
وی تصریح کرد: وجود گونه های متعدد گیاهان دارویی در گرمی لزوم ایجاد مرکز مطالعه و تحقیقات کارشناسانه گیاهان دارویی را در این شهرستان می طلبد.
مدیر اجرایی پژوهش جهاددانشگاهی استان اردبیل نیز در این نشست گفت: مرکز رشد و فن آوری گیاهان دارویی با به کارگیری شرکت های فعال در این زمینه آغاز به کار کرده است و با راه اندازی و تجهیز و آماده سازی آزمایشگاه و امکانات فن آوری این مرکز توسعه می یابد.
صغری جوادی استان اردبیل و شهرستان گرمی را زیستگاه مهم ترین و کمیاب ترین گونه های گیاهی دنیا دانست و افزود: تنها گیاه ثبت شده ملی که در حال انقراض است گیاه سوسن چلچراغ نام دارد که در گردنه حیران یافت می شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی استان متولی تحقیقات کاشت فندق و توسعه آن در استان است، اظهار کرد: سند راهبردی توسعه فندق آماده است و نتایج تحقیقات علاوه بر استان در دیگر استان ها نیز اجرا می شود.
جوادی از ایجاد شعبه ای از مرکز پژوهشگاه گیاهان داروئی کشور در استان اردبیل خبر داد و گفت: به دلیل حمایت و استقبال شهرستان گرمی و وجود گونه های مختلف گیاهی ایستگاه تحقیقاتی آن در گرمی ایجاد می شود.
مدیر پژوهش جهاد دانشگاهی استان، گیاهان دارویی را یکی از ظرفیت های مهم توسعه برشمرد و تصریح کرد: وجود گیاهان دارویی با گونه های مهم و بومی، امکان توسعه و تجارت جهانی آن را فراهم می سازد.
وی زراعت گیاهان دارویی را تحول اقتصادی در محور کشاورزی دانست و افزود: عملکرد متوسط کشت به لیمو با برداشت یک تن در هکتار معادل 35 میلیون تومان است و یا کشت گل گاو زبان بیش از 80 میلیون تومان در هر هکتار درآمد مالی دارد و نیاز آبی این گیاهان نسبت به غلات پایین و حدود یک به 10 است در حالی که متوسط درآمد کشاورزان منطقه از هر هکتار کشت دیم در این منطقه حدود3 میلیون تومان برآورد می شود.
جوادی وجود کوه های متعدد و تپه های ماهوری در گرمی، بستر و شرایط کشت بذر گیاهان دارویی را فراهم آورده است، افزود: اختلاف دمای شبانه روزی نیز یکی دیگر از شاخص ویژه گرمی برای کشت این گونه بذرهاست.
مدیر اجرایی پژوهش جهاددانشگاهی از آمادگی جهاد دانشگاهی برای برگزاری کلاس های آموزشی برای کشاورزان خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی استان شناسایی و کشت گونه های مختلف گیاهان دارویی را آموزش می دهد.
انتهای پیام/ م