به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان آخوندی در سفر به ا صفهان با اشاره به تاسیس دفتر خدمات نوسازی محله ای و همچنین تشکیل شرکت تعاونی احیا و نوسازی غدیربا عضویت مالکان بافت فرسوده همت آباد گفت:نوسازی بر مبنای پذیرش شهروندان به عنوان بازیگران اصلی و تسهیلگری دولت، پایه بهسازی محلات قدیمی به ویژه همت آباد است.
وی افزود: وی در ادامه به تدوین سند ملی راهبردی بافتهای فرسوده در کشور اشاره کرد و گفت: این سند به زودی توسط هیات دولت برای تصویب نهایی به مجلس ارائه خواهد شد.
وی افزود: در این سند که در سه بخش ملی ، منطقه ای و محلی تدوین شده است که ریاست محترم جمهور به عنوان رئیس ستاد ملی راهبردی بافت فرسوده و وزیر راه و شهرسازی به عنوان دبیر این ستاد انتخاب شده اند و در بخش منطقه ای استاندار و مدیر کل راه و شهرسازی به عنوان رئیس و دبیر ستاد و در بخش محله ای فرماندار و شهردار مرکز شهرستان به عنوان رئیس و دبیر این ستاد معرفی شده اند.
آخوندی افزود: هم دکتر آخوندی در ادامه با اشاره به عزم وزارت راه و شهرسازی بر اجرای الگوی مناسب جهت نوسازی و بهسازی در محله قدیمی همت آباد اصفهان گفت: این طرح با مشارکت مردمی مالکان تجربه ای نوین در نوسازی محله ای ایجاد کرده است.
وی افزود: استفاده از مشارکت ساکنین در اجرای پروژه و همکاری آن ها در بومی کردن طرح های ارایه شده توسط دستگاههای اجرایی دو گام اساسی در تحقق پذیری این طرح است.
وی در ادامه به وسعت بافت فرسوده همت آباد اشاره کرد و گفت: مساحت بلوک شهری همت آباد حدود سه درصد از کل بافت فرسوده ی شهر اصفهان است.
وی افزود: بهبود کیفیت محیطی، نوسازی جمعی و محله ای ، ایجاد رونق اقتصادی و حفظ مالکیت مالکین و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات قدیمی از جمله اهداف نوسازی در اجرای این طرح بوده است.
مهندس غلامرضا عمرانی مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازن استان اصفهان در جریان بازدید وزیر راه و شهرسازی از بافت فرسوده همت آباد گفت: محله همت آباد با دارا بودن ویژگی های کالبدی فرسودگی اعم از؛ ریزدانگی ، نفوذ ناپذیری و ناپایداری بناها، علیرغم قرار گیری این محله در مجاورت محله های نوساز و همچنین ارائه برنامه ریزی های شهری ویژه در این محدوده طی سال های اخیر، هیچگونه عملیات نوسازی چشم گیری اتفاق نیفتاده است و این در حالی است که این محله ازظرفیت اقتصادی بالایی برخوردار است و در نزدیکی این محدوده در محله های سپهسالار، آبشار و مرداویج سرمایه گذاری های کلانی در امر نوسازی و به صورت خصوصی صورت می گیرد.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اصفهان با اشاره به تجربه ی طرح ها و برنامه ریزی های شهری قبلی در این محدوده گفت: هرگونه مداخله که در تقابل با منافع مالکین فعلی باشد با مخالفت عمومی مواجه گشته و مانع انجام هرگونه عملیات نوسازی خواهد شد لذا با توجه به پیچیدگی شرایط کالبدی در این محدوده، ایجاد رونق اقتصادی و حرکت به سمت نوسازی، جز با تغییر اساسی در شکل و فرم بافت شهری آن امکان پذیر نمی باشد.
وی ادامه داد: با شناخت موانع و بررسی راهکارها این شرکت اقدام به اجرای روش تفکیک مجدد اراضی بر مبنای طراحی شهری و مداخله مستقیم نوسازی در این محله نمود.
مهندس عمرانی در ادامه به اقدامات شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای اقناع افکار عمومی و مالکان این محله برای اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: برگزاری بیش از 10 جلسه آموزش عمومی ساکنین ، برگزاری بیش از 1500 نفر ساعت آموزش چهره به چهره ساکنین ، انجام مطالعات اجتماعی و جمع آوری مشخصات مالکین ،انجام مطالعات کالبدی و اقتصادی محدوده مورد مطالعه ،تهیه پیش طرح های شهری و انجام مطالعات ثبتی در محله همت آباد و جمع آوری مدارک مربوط مالکین از جمله اقدامات این شرکت بود که با تاسیس شرکت تعاونی محلی در بلوک شماره1 با نام شرکت تعاونی احیا و نوسازی غدیر 1 و برگزاری مجامع و انتخابات مربوط به تعاونی ( انتخابات اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل) عملا عملیات اجرایی طرح آغاز گردید.
عمرانی در ادامه به برگزاری 10 جلسه با دستگاه ها ونهاد های مرتبط باطرح همت آباد و انجام عملیات نقشه برداری در 3 بلوک شهری مورد مطالعه اشاره کرد و گفت: تهیه طرح نهایی پس از برگزاری جلسات کارشناسی و جلسات اعلان عمومی طرح برای مالکین و اقدام در جهت آموزش، توجیه و جلب نظرات مالکین در خصوص طرح تهیه شده و جلب موافقت حداکثری و همچنین جلب مشارکت شهرداری در طرح مشارکت مردمی و موافقت شهرداری مبنی بر واگذاری اراضی تحت تملک شهرداری به شرکت سرمایه گذاری شهرداری و متعاقبا مشارکت با شرکت تعاونی محلی از دیگر اقدامات این شرکت بوده است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه این بازدید بر تسریع در پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده از سوی بانک های عامل و همچنین تسهیلات ودیعه مسکن برای سکونت مالکان در ایام ساخت و ساز تاکید کرد.
انتهای پیام /ش/ن