شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سندرم روده تحریکپذیر به مجموعه علائم دستگاه گوارش تحتانی که شامل درد در ناراحتی شکم است گفته میشو. شایعترین سن بیماری دهه دوم و سوم زندگی است.
آگاه بیان کرد: در بسیاری از بیماران رژیم غذایی خاص یا استرس شدید کننده علائم سندرم روده تحریکپذیر است. برای تشخیص بیماری بهتر است آزمایشهای اصلی انجام شده و درصورتی که بیمار کاهش وزن داشت تستهای تشخیصی و جامعتر از جمله کولونوسکوپی انجام داد.
وی خاطر نشان کرد: رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف موادغذایی محرک مانند قهوه و موادی که نفخ ایجاد میکند در بهبود سندرم روده تحریکپذیر کمک کننده هستند. در بعضی از موارد که شیر منجر به وخیم شدن بیماری می شود قطع لبنیات میتواند به کنترل علائم بیماری کمک کند. ورزش و کاهش استرس در درمان این بیماری موثر است.
آگاه گفت: نخوردن غذا و روزهداری در بسیاری از بیماران ممکن است علائم گوارشی را کاهش ده بنابراین روزهداری برای این بیماران ممنوع نیست.
وی تصریح کرد: بسیاری از افرادی که سندرم روده تحریکپذیر دارند با رژیم معمولی و پرهیز از پرخوری در ساعاتی که روزه نیستند میتوانند روزه بگیرند اگر بیمار دارویی مصرف میکند توصیه میشود که دارو را حتما در هنگام سحر و افطار مصرف کند. این بیماران باید آب کافی بنوشند.
گفتنی است این بیماران در صورتی که با مصرف سبزی و میوه دچار مشکل نمیشوند این مواد را به مقدار فراوان میل کنند.
انتهای پیام/