تونی بلر باید بین نقش چهار جانبه خود، به عنوان نمایندۀ ویژه در یکی از خطرناک ترین درگیری های این سیاره، نقش رسانه ای فزایندۀ خود در فشار برای مداخله در عراق و سوریه و البته منافع کسب و کار شخصی خود در سراسر جهان از جمله در خاور میانه یکی را انتخاب کند...........

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگارانروزنامه گاردین در تاریخ جمعه 27 ژوئن 2014 نوشت: منتقدان یکصدا خواهان اخراج تونی بلر از سمت نماینده گروه چهار جانبه هستند، چرا که شواهدی دال بر کسب منافع از گسترش منافع در منطقه به چشم می خورد. 



به گزارش بولتن نیوز،  شایعاتی در لندن و قاهره پیچیده است که بلر برنامه هایی برای توصیه به دولت مصر و رئیس جمهور عبدالفتاح سی سی دارد. 

بحران خونین اخیر در عراق و ارتباط آن با جنگ 2003 ، این هفته تونی بلر را همراه با درخواست های گسترده برای کناره گیری وی از سمت، فرستاده صلح خاور میانه، به موضوع تیتر اول اخبار تبدیل کرد. اما شواهد جدیدی دال بر اینکه منافع کسب و کار شخصی او در این منطقۀ مستعد نا امنی و همواره در حال تغییر، رو به گسترش است .
دستیاران نخست وزیر سابق تایید کردند که او، در فکر باز کردن دفتری در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی بوده ، که خط مقدم مبارزه علیه اسلام سیاسی محسوب می شود .  اما اظهارنظر اقتصاددان برجسته عرب از سوی یک سخنگو تکذیب شد که گفته بلر پس از پروژه مشاوره ای 27 میلیون پوندی و بحث برانگیز خود، برای دولت کویت در سال های اخیر، به عنوان مشاور عمان در توسعه بلند مدت این کشور در نظر گرفته می شود.
پس از پیشرفت ناچیز در روند صلح اسرائیل و فلسطین طی هفت سال، دیپلمات های بازنشسته و دشمنان سیاسی بلر یکصدا خواستار برکناری او از سمت نمایندگی گروه چهار جانبه - سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا – شدند.
  فعالیت های خاورمیانه ای بلر موجب بروز برخی رنجش ها در وایت هال شده ، مقامات می گویند در وایت هال کسی از آنچه که او انجام داده و میدهد آگاهی دقیق ندارد و معلوم نیست  او در جلسات خارج از کشور نمایندۀ کیست. با اینکه او به طور معمول از سوی سفارتخانه های بریتانیا در جریان " امور قرار می گیرد. یک چهرۀ  ارشد بصورت کنایه آمیزمی گوید:" او حرکات اسرار آمیزی دارد.
یک کارمند سابق می گوید:" سازمان بلر مانند نوعی دولت است که برای انجام کار های مختلف بخش های مختلفی دارد دفتر او در مسیر خیابان داونینگ است، گوئی او هرگز دست از نخست وزیری نکشیده است . " 
دستیاران می گویند دفتر ابوظبی برای مدیریت پروژه هایی در قزاقستان و رومانی مورد استفاده قرار می گیرد .  اما این امر به او اجازه می دهد تا در قلب یک منطقه استراتژیک حضور داشته باشد. نخست وزیر سابق به ولیعهد ابوظبی، محمد بن زاید آل نهیان، نزدیک است کسی که اغلب از سوی اسلام گرایان مورد آزار قرار می گیرد و برای سختگیری بریتانیا علیه اخوان المسلمین لابیگری می کند. بلر در حال حاضر با «مبادله » ، یکی از صندوق های ثروت ابوظبی قرارداد مشاوره دارد.

شایعاتی در لندن و قاهره بر سر زبان هاست که از برنامه های بلر برای ارائه مشاوره به دولت تحت ریاست جمهوری عبد فتاح  سی سی ، سپهبد سابق مصر خبر می دهد، فردی که با سرنگونی رئيس جمهور منتخب اما منفور اخوان، محمد مرسی، بر سر کارآمد.
بلر در نقش نمایندۀ چهار جانبه دو بار در سال جاری از قاهره بازدید کرده است . الستر کمپبل، رئیس ارتباطات سابق او  نیز با او همراه بوده و تایید کرده که او با   " مقامات و سیاستمداران " ملاقات کرده  تا در مورد " برداشت رسانه های بین المللی در مورد مصر و نگرانی های موجود در این ارتباط " به بحث بنشیند.
  حذف مرسی با کشتار بیش از 1000 نفر از حامیان اخوان ، حکم اعدام دسته جمعی و دیگر موارد نقض حقوق بشر و همچنین حکم زندان سه روزنامه نگار شبکۀ الجزیره پس از یک محاکمه مسخره و پر هرج و مرج در هفته جاری همراه بود.
منابع خاورمیانه می گویند، هر کاری که توسط بلر در مورد مصر انجام شود ، به احتمال زیاد به نمایندگی از سوی امارات متحده عربی، و با کمک و پشتیبانی مالی و سیاسی کویت و عربستان سعودی از سی سی صورت می گیرد، . " یک مشاور می گوید:" این امر نوعی جمع آوری حقایق در حمایت از پروژۀ گسترده تری برای کمک به مردم مصر، خواهد بود."  
سخنگوی بلر می گوید:   " نه آقای بلر و نه سازمانش، هیچیک از فعالیت در مصر پولی به دست نمی آورند و هیچ تمایلی هم برای انجام این کار ندارند."
  بلر با این حال، به تازگی و هم زمان با ، بررسی جنجالی گسترده تر ، " مستندات جلسه " خود را در مورد اخوان المسلمین مصر، توسط سفیر بریتانیا در عربستان سعودی، سر جان جنکینز، برای دیوید کامرون ارسال کرد.
دستیاران می گویند این مستندات تنها برای استفاده بلر ارسال شده بود و   به بنیاد ایمان تونی بلر، که در خصوص خاورمیانه و مسائل دیگر تحقیق می کرد ربطی نداشت.
امارات متحده عربی در حال اجرای برنامه ای فعال و جدی با تاکید بر فعالیت های اخوان المسلمین است، که با استفاده از مشاورانی مستقر در لندن، تقاضای خود ، مبنی بر جلوگیری از فعالیت این گروه در انگلستان را به کرسی بنشاند. " یک مقام اماراتی می گوید:   ما امیدواریم که دوستان ما به دشمنان مان کمک نکنند " اخوان المسلمین تاکید دارد که یک سازمان صلح آمیز و تابع قوانین بریتانیاست.    
  یک یادآوری از روابط نزدیک با یک شریک سیاسی و تجاری - کامرون این هفته با بن زاید در مورد عراق، سوریه و لیبی گفتگو کرد. انتظار می رود تجارت انگلستان با امارات متحده عربی تا   سال 2015به 12.5 میلیارد پوند برسد. سرمایه گذاری امارات متحده عربی در انگلستان نیز تا پایان سال 2012  به 40 میلیارد پوند رسیده بود.
در نمونه دیگری از ارتباط بین ابوظبی و لندن، بن زاید توسط یک سرباز سابق بریتانیا به نام ویل تریکز مورد مشاوره قرار می گیرد ، کسی که به گفتۀ همکاران سابقش " مخالفت های زیادی با "    وایت هال داشته ، و سمت خود را در      MI6  امارات متحده عربی رها می کند تا به خدمت ولیعهد درآید.
نظرات وی در مورد اخوان و پشتیبانی از السی سی ، از آنچه که توسط دولت UK  بطور علنی اعلام می شود ، جدی تر است.
کریستوفر دیویدسون، متخصص امور خلیج فارس در دانشگاه دورهام می گوید:" بلر به خاطر قرارداد « مبادلۀ » خود جیره خوار ابوظبی است." او را نباید نمایندۀ منافع ملی انگلستان دانست . "
کریس دویل عضو شورای تفاهم اعراب و بریتانیا، می گوید:" تونی بلر باید بین نقش چهار جانبه خود ،به عنوان نمایندۀ ویژه  در یکی از خطرناک ترین درگیری های این سیاره ، نقش رسانه ای فزایندۀ خود در فشار برای مداخله در عراق و سوریه و البته منافع کسب و کار شخصی خود در سراسر جهان از جمله در خاور میانه یکی را انتخاب کند. این نقش ها با یکدیگر سازگاری ندارد و تضاد منافع عمیقی ایجاد می کند."
  یک دیپلمات سابق می گوید:" دیدگاه بلر درمورد اسلام سیاسی به هیچ وجه پوشیده نیست. او همواره موضعی نسبتا قوی در مورد عدم تحمل افراط گرایی اسلامی دارد و از توصیه مکرر اعتدال گرایان ، مبنی بر عدم مداخله دلزده است ، اما در این مورد راستگرا تر شده ، مشکل عراق این بود که او افراط گرایی را با صدام حسین یکی می دانست ."
حتی کسانی که با نقطه نظرات بلر در مورد اخوان المسلمین و اینکه این سازمان یک گروه افراطی است هم عقیده هستند می گویند که این به معنای صحه گذاشتن بر روش های سرکوبگرانه و سرکوب اخوان نیست، مانند آنچه که در مصر بر سرش آمد ، و بکلی سازمانی غیر قانونی و ممنوعه خوانده شد.
  صحبت از نقش احتمالی وی در مشاوره دادن به السی سی حدس و گمان ها و نقد های بیشماری را برانگیخته است."   سمیر رضوان، وزیر سابق دارایی مصرمی گوید:"  او بی شک بسیار با تجربه است و ارتباطات گسترده ای دارد،  بنابراین می تواند از هر دیدگاهی که مصر داشته باشد پشتیبانی کند     . " اما تونی بلر، گاهی گیج می زند و در گفته هایش ابهام نشان می دهد، اگر بتواند این اخلاق خود را ترک و یا اصلاح کند می تواند موثر باشد. ولی اینکه آیا دستور کار وی به او اجازه می دهد تا راهی برای برون رفت از تنش بین اخوان المسلمین و دولت پیدا کند،، نمی دانم. این کار مشکل هست اما غیر ممکن نیست. 
" سی سی خود ، درها را برای ... مداخله باز گذاشته است... چیزی که اکنون لازم است نوعی کاتالیزور است . آیا تونی بلر، این نقش را بر عهده می گیرد؟ شاید مشکل ااین باشد که بلر در مصر از اعتبار اندکی برخوردار است. اگر مصر دولت بطور علنی اعلام کند که آقای بلر به ما مشاوره می دهد ، او را به خاطر کاری که در عراق کرده با جان و دل نمی پذیرند. "
برچسب ها: بلر ، رفتار ، نخست وزیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.