معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: هدف از تغذیه صحیح گاو شیری، تولید شیر بیشتر و حفظ سلامت دام است.

غفور عبداللّهی در گفتگو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: رونق اقتصادی و افزایش سوددهی برای دامدار نیز با تغذیه بهینه گاوهای شیری قابل پیش بینی است.

وی با توصیه‌ای به گاوداران تشریح کرد: یک گاودار باید مواد مورد نیاز خود را بشناسد و بتواند مواد لازم را به موقع و به میزان مورد نیاز تهیه و در اختیار گاو قرار دهد.

عبداللّهی ادامه داد: هر اندازه گاوهایی با ظرفیت تولیدی بیشتری نگهداری شده و زمینه بروز توانایی های آنها نیز مساعد شده و هزینه های غذایی کاهش یابد، حرفه گاوداری از سودآوری بیشتری برخوردار خواهد بود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گاو شیرده كمبود انرژی دریافتی برای تولید شیر را از اندوخته های بدن تامین كرده و در این دوره از وزن آن كاسته می شود دوران بحرانی تغذیه ی گاوهای شیرده از زمان زایش تا اوج شیردهی است.

وی اظهار داشت: سطح توليد شير يک گاو شيري بستگي به توانايي ژنتيكي گاو، برنامه تغذيه اي، مديريت گله و بهداشت گاوداري دارد.

عبداللّهی از عوامل موثر در سوددهی گفت و تاکید کرد: یکی ازمهم ترین عوامل مؤثر در سوددهی گله های گاو شیری تغذیه مناسب و صحیح است، زیرا بیش از نیمی (۶۰ تا ۷۰ درصد ) از مخارج روزمره هر دامداری صرف هزینه های تغذیه ای شده و از طرفی یکی از مهم ترین عواملی که می تواند بر روی مقدار و ترکیبات شیر تاثیرگذار باشد، تغذیه است.
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: حفظ ، سلامت ، دام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.