به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ پُر طرفدارترین نوشیدنی در سفرههای افطار، به خصوص در مناطق گرمسیر، عرق بیدمشک است.
عرق بیدمشک اسانسی است که از گیاه بیدمشک گرفته میشود. بیدمِشک (salix aegyptiaca) گیاهی است از نژاد بید که اندازهی آن از بید معمولی کوچکتر است ولی سنبلههای آن دارای اسانس معطری هستند و گلهای آن قبل از برگها ظاهر می شوند. عرق بیدمشک، هم برای معطر کردن شربت استفاده می شود و هم خواص درمانی بالایی دارد.
بیدمشک گیاهی ملین و تقویتکنندهی قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی است. این گیاه دارویی، دستگاه گوارش را تقویت کرده، اشتها را افزایش می دهد. جوشاندهی برگ یا پوست درخت بیدمشک سبب دفع انگلها و کرمهای معده و روده می شود.
بیدمشک تقویتکنندهی دستگاه عصبی بوده، جوشاندهی برگ آن با عسل اعصاب را آرام می کند. همچنین عرق بیدمشک، آرامبخش و خوابآور است. جوشاندهی گل بیدمشک همراه با شکر، ناراحتیهای عصبی، افسردگی، دردهای عصبی و روماتیسمی را بهبود می بخشد.
عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب می شود و خاصیت تببر دارد.