به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه لس آنجلس تایمز در شماره امروز خود در اینترنت در مقاله ای به قلم "پل ریشتر" نوشت: شش قدرت جهان و ایران روز چهارشنبه مذاکرات سه هفته ای خود را آغاز کردند.
پس از آنکه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مقاله ای از ایران خواست امتیازات جدیدی بدهد، محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی فیلمی را روز چهارشنبه در یوتیوب قرار داد که در آن گفته است غرب در تلاش برای گرفتن امتیازات در دقایق پایانی ، بازی کی جا می زند درآورده است.
ظریف گفت فشارهای قبلی غرب مردم ایران به تسلیم وادار نساخت و حالا و در آینده نیز وادار نخواهد کرد.
تحلیلگران گفتند اقدام اخیر ظریف و کری نشانه دشواری دستیابی به یک توافق بالقوه است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آن را یکی از اولویت های اصلی امنیت ملی خود خوانده است.
"علی واعظ" ، کارشناس ایران در گروه بین المللی بحران ، از سازمان های غیرانتفاعی در واشنگتن در اشاره به اقدامات مقامات آمریکایی و ایرانی گفت این نشانه خوبی نیست.
این گزارش مدعی است: مذاکره کنندگان نتوانسته اند شکاف های اصلی را پر کنند: تعداد سانتریفوژهایی که ایران مجاز به فعال نگه داشتن آنها برای غنی سازی اورانیوم در چارچوب توافق خواهد بود ؛ مدت توافق؛ و جدول زمانی لغو تحریم های آمریکا ، سازمان ملل و اتحادیه اروپا. مذاکره کنندگان می کوشند تا پایان مهلت 20 ژوئیه به توافق برسند. آنها می توانند بر اساس توافق هسته ای موقت نوامبر گذشته این مذاکرات را برای شش ماه دیگر تمدید کنند.
واعظ گفت با این حال ، آنها باید در سه هفته آینده به پیشرفتی دست یابند تا بتوانند لزوم تمدید دوره مذاکرات را توجیه کنند.
مقامات ایرانی تاکید می کنند که هیچ بخشی از زیرساخت هسته ای 100 میلیارد دلاری خود را تعطیل نخواهند کرد.
دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ویلیام برنز مرد شماره دو وزارت امور خارجه و وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه و فرد شماره سه این وزارتخانه را برای جدیدترین دور مذاکرات به وین فرستاده است. برنز ، که نقش کلیدی در همان مذاکرات آمریکا و ایران را داشت که راه را برای دستیابی به توافق هسته ای موقت سال گذشته باز کرد ، از دید کارشناسان در مقایسه با شرمن منعطف تر تلقی می شود. کری نیز ممکن است به وین برود تا به پیشرفت مذاکرات کمک کند ، یا دست کم بخواهد تظاهر کند که دولت آمریکا برای دستیابی به توافق همه تلاش خود را کرده است.
انتهای پیام/