به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان ، در طول روزه داری چربی ها می سوزد که نتیجه آن کاهش وزن و در نتیجه پیشگیری از بیماریهای قندی و فشار خونی است.
اگر در طول روزه داری تغذیه سالم رعایت نشود سلامت بدن به مخاطره می افتد ، گاهی مشاهده می شود روزه داران پس از ماه مبارک رمضان دچار عوارضی مانند افزایش وزن ، مشکلات گوارشی و افزایش چربی خون می شوند.
بنابراین
ضرورت دارد تا روزه داران با اصول تغذیه در این ماه آشنا شوند:
تامین آب مورد نیاز بدن
کارشناس
تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مصرف تخم شربتی ها ، سبزیجات و
میوه ها را از موارد تأمین آب بدن برشمرد و گفت : برای آنکه در فصل تابستان بدن
رطوبت خود را حفظ کند، باید حدود 8 لیوان آب نوشیده شود که در طول ماه رمضان می
توانید در ساعاتی که روزه نیستید تا قبل از خواب یک لیوان شیر ، حداقل 2 عدد میوه
و 2 لیوان چای کم رنگ یا آب میوه طبیعی و2 لیوان آب بنوشید.
فرزانه فاتحی
تاکید کرد : در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان بنوشید که برای جلوگیری از
یبوست، رفع آن و دفع سموم و مواد زائد بدن مفید است.
به تدریج افطار کنید.
فرزانه فاتحی افزود : روزه بهتر است با آب ولرم ، شیر گرم یا خرما باز شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد : روزه دار بهتر است روزه خود را با آب ولرم ، شیر گرم یا خرما باز کند و سپس مقداری نان و پنیر و سبزی یا سوپ و آش رقیق مصرف کند.
او افزود : خرما که در دین مبین اسلام سفارش شده ، حاوی مقداری قند و املاحی مانند پتاسیم و منیزیم است و یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه دار می تواند زمان افطار مصرف کند .
فرزانه فاتحی گفت : متأسفانه برخی به جای خرما ، "زولبیا یا بامیه" مصرف می کنند که سبب افزایش قند خون و چربی خون می شود.
فاتحی با اشاره به اینکه آهسته غذاخوردن و دست کشیدن از آن قبل از سیر شدن مورد تاکید پیامبران و ائمه اطهار (ع) بوده است، توصیه کرد : با آب سرد ، غذاهای سرد و نوشابه های گازدار و آش رشته غلیظ افطار نشود زیرا باعث سوء هاضمه می شود.
وی گفت : در
ماه مبارک رمضان از انواع سبزیجات و سالادهای کم نمک استفاده شود.
از مواد خوراکی دیرهضم مصرف کنید.
کارشناس
تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان همچنین مصرف نانهای سبوس دار،
گندم ، جو، مواد خوراکی تازه مانند میوه و سبزیجات که سرشار از کربوهیدرات هستند
را مفید دانست و افزود :رعایت این توصیه باعث میشود فرد روزه دار کمتر در طول
روز احساس گرسنگی کند.
سحری به عنوان وعده اصلی غذایی باید به نسبت دو وعده افطار و شام باشد.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد : بهتر است در وعده سحری از غذاهای گرم و تازه و نیز غذاهای کم نمک ، کم چرب و کم شیرین مصرف شود.
فاتحی افزود : مصرف غذاهای سرخ شده در سحر به دلیل ایجاد سوء هاضمه ، سوزش سرِ دل و تشنگی در طول روز توصیه نمی شود و بهتر است از نوشیدن چای پر رنگ و قهوه هنگام سحر خودداری شود زیرا باعث دفع ادرار و بروز تشنگی در طول روز می گردد.
وی تاکید کرد: از مصرف غذاهای خشک مانند کوکو سیب زمینی ، کتلت ، انواع کباب گوشت قرمز و جوجه کباب که موجب بروز تشنگی و ورم معده در روز می شوند در هنگام سحر خودداری و برای کاهش میزان تشنگی از لیموترش ، ماست و سبزی خوردن تازه استفاده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد : حذف سحری موجب سوختن ناقص چربی ها و تشکیل ترکیبات کتونی در بدن می شود که تجمع این ترکیبات در بدن باعث بوی بد دهان ، سردرد ، دردهای عضلانی ، و بدحالی ، بی حوصلگی و خستگیِ فرد روزه دار می شود./س