به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گرگان ، یکی از رسم و رسوماتی که از قدیم الایام به مناسبت ماه رمضان در بین مردم استان گلستان رایج بوده، بیدار کردن همسایه ها و اهل محل در هنگام سحر و مدتی قبل از اذان صبح است تا روزه داران خواب نمانند و برای صرف غذای سحری آماده شوند.
تاریخ نگار گلستانی گفت: دربعضی از روستاهای گلستان مردم هنوز گوششان برای بیدار شدن هنگام سحر در ایام ماه مبارک رمضان به صدای چلک و کوبیدن بر حلب، یا شو خوانی یا شیپور زدن و صلوات خوانی عادت کرده و آنان نمی توانند با ساعت زنگ دار یا تلفن همراه و .... بیدار شوند.
غلامرضا خارکوهی اظهار کرد: مردماستان گلستان هم مثل سایر مناطق میهن اسلامی آداب و باورها و رفتارهای ویژه ای در این ماه مبارک دارد و کنار هم بودن چندین قشر و قوم مختلف و داشتن مذاهب متفاوت به این آداب وسنن افزوده است.
خارکوهی در ادامه تصریح کرد : گلستانی ها در ماه مبارک رمضان بیش از هر ماه دیگری به نماز جماعت و خواندن نماز اول وقت تقیُّد نشان می دهند ، برگزاری جلسات قرآن خوانی دوره ای در مساجد و حسینیه ها، جلسات سخنرانی و تفسیر و معارف قرآن در نمازخانه های ادارات و نیز مساجدِ مختلف خصوصاً مساجدِ جامع شهرها از دیگر مصادیق خودسازی توأم با آگاهی در این ایام می باشد که با اِقبال گسترده روزه داران استان گلستان مواجه می شود.
این تاریخ نگار گلستانی خاطر نشان کرد : در ماه رمضان شب زنده داری ها افزایش می یابد و اوج عبادات در استان گلستان «شب های احیاء» می باشد که مردم با حضور در مساجد شهرها و روستاهای استان و در گرگان به ویژه مصلای وحدت و مسجد جامع، قرآن بر سر می گیرند.
خارکوهی اذعان داشت : کمک غذایی به مستمندان، خصوصاً مستمندان اهل محل و نزدیک در هنگام عصر و قبل از افطار از دیگر سنت های پسندیده مردم استان گلستان در ماه مبارک رمضان است که پلو یا حلوا و یا آش به درب منازلشان می برند.
خارکوهی خاطر نشان کرد : یکی دیگر از سنتهای قدیمی برخی از خانواده های گلستانی این است که برای جگرخوری به خیابان می روند. متاسفانه طی سالهای اخیر در یک اقدام نسنجیده بازار جگر فروشی های خیابان امام خمینی گرگان که سابقه چندین دهه دارند در شب های ماه رمضان، برچیده شدند و موجب شد که سنت جگر خوری تفریحی خانواده های گرگانی پس از افطار کاهش یابد/س.