به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، فتحی بیرانوند مدیر کل محیط زیست لرستان گفت : برای خاموش کردن ومهار آتش سوزی بیش از چندین اکیپ ونیز تیم های اطفاء حریق به منطقه سفید کوه خرم آباد اعزام شدند که با تلاش نیروهای جان برکف ارتش، هلال احمر، منابع طبیعی ،آتش نشانی ،ونیروهای اجرایی واطفاء حریق محیط زیست شب گذشته مهار گردید .
وی در ادامه بابیان اينکه آتش سوزی در مناطق نیازمند وجودیک دستگاه بالگردمی باشد، که با حسن تدبیر مسئولین محترم تامین گردد اظهار داشت : طولانی شدن زمان مهار این آتش سوزی به علت صعب العبور بودن منطقه ونیز تاریکی شب بود .ودر در این راستا به رغم قرارگیری محل وقوع آتش سوزی در ارتفاعات به خاطر تاریکی هوا امکان اعزام بالگرد به منطقه وجود نداشت تا تیم های اطفای حریق به صورت پیاده راهی محل شوند و همین امر موجب کندی عملیات اطفای حریق شد.وبرآورد اولیه عمق آتش سوزی در حدود 30 هکتار بوده است که خوشبختانه در این میان هیچگونه تلفات جانوری تا این لحظه توسط کارشناسان دریافت نشده است وبه محض وصول کارهای میدانی کارشناسان اطلاعات دقیق تر در خصوص عمق آتش سوزی به اطلاع کلیه هموطنان عزیز خواهد رسید .
وی اظهار کرد: وقوع آتش سوزی ناشی از علف های خشک منطقه است که وزش باد نیز موجب گسترش حریق درسطح منطقه شد. منطقه حفاظت شده خرم آباد به عنوان یکی از غنی ترین مناطق طبیعی استان لرستان در حدود 69000هزار هکتار وسعت دارد.
مهندس بیرانوند تصریح نمود: خسارات ناشی از آتش سوزی در استان لرستان به دلیل صعب العبوربودن مناطق جنگلی ومرتعی اطفاء حریق توسط مامورین اجرایی این اداره کل به سختی صورت می گیرد وبعضاً به آسانی میسرنمی باشد.که از این طریق اعلام می دارد؛ که لازم است تجهیزات پیشرفته ماننددستگاه بالگرددر موارد آتش سوزی برای دسترسی سریع به مامورین اجرایی این اداره کل جهت اطفاء حریق تامین شود .
باعنایت به اینکه فصل بحرانی آتش سوزی در پاییز و تابستان؛ به دلیل خشک شدن برگ درختان و علوفه ها و وزش بادهای گرم خطر آتش سوزی بیشتر از سایر فصلهاست.آتش سوزی باعث از بین رفتن نهال ها و بذر جنگلی و مرتعی درمناطق حفاظت شده، آسیب رساندن به خاک جنگل و مرتع حفاظت شده، خسارت به گردشگاه های جنگلی و از بین رفتن آنها، آسیب رسیدن به محیط زیست و از بین رفتن حیوانات، از بین رفتن منازل و دام های روستاهای حاشیه نشین جنگل و مرتع مناطق تحت مدیریت، آلوده شدن بیش ازاندازه هوا و گسترش آفات و امراض گیاهی در مناطق سوخته شده از مهمترین خسارتهای آتش سوزی در جنگل ها و مراتع مناطق حفاظت شده هستند .
لذا ما نباید منتظر باشیم تا در جنگل و مرتع آتش سوزی اتفاق بیفتد، آنگاه به مقابله با آن بپردازیم زیراآشنایی با راههای پیشگیری از آتش سوزی مهمتر از نحوه خاموش کردن آتش است .
همچنين کامران سپه وند کارشناس حقوقی اداره محیط زیست لرستان در ادامه بیان داشت : که این اداره کل ضمن برگزاری جلسات آموزشی برای کلیه ساکنین حاشیه ای جنگل و مرتع در مناطق تحت مدیریت خود، ضمن نصب تابلوی هشدار دهنده ،در کنار جاده و مناطق جنگلی که مورد استفاده عموم قرار می گیرد، احداث و ایجاد پاسگاههای شناسایی و کشف آتش در مناطق جنگلی از جمله این وظایف این اداره کل است که از رئوس برنامه هامی باشد .
وي ادامه داد:ضمناً نقش مهم ساکنین حاشیه نشین جنگل و مرتع مناطق حفاظت شده در حفظ و حراست از این هدیه الهی، وآگاه کردن کودکان و نوجوانان نسبت به خطرات آتش سوزی، خودداری از آتش زدن ضایعات و محصولات کشاورزی در مناطق جنگلی و مرتعی، شناخت فصل پر خطر آتش سوزی، پرهیز از آتش زدن جنگل و مرتع در اثر اختلافات مردمی، خودداری از پرتاب شیشه و بطری شکسته در جنگل و مرتع و اطلاع به مامورین اجرایی این اداره کل در صورت مشاهده دود یا آتش در جنگل از جمله وظایف مردم است که اطلاع رسانی نمایند.
کامران سپه وند در پایان تصریح نمود : برنامه آماده باش نیروهای اجرایی این اداره کل به شکل شبانه روزی جهت مهارآتش سوزی تدوین شده است ،همجنین ایجاد آتش بر در مناطق؛ که در صورت که آتش سوزی از جانب برخی افراد سهل انگارصورت گرفت محور آتش توسعه پیدا نکند، وحوزه آتش سوزی احتمالی محدود شود .
کارشناس حقوقی اداره محیط زیست لرستان در پایان خاطرنشان کرد: از کلیه هموطنان وهم استانیهای عزیزدرخواست می نمایم که در صورت مشاهده هرگونه دود وآتش سوزی در سطح مناطق مراتب را با شماره تلفن ثابت3221774-0661ویا باشماره گویا1540 مراتب را اطلاع رسانی نمایند.
انتهای پیام/
مسئولین استان باید پاسخ قانع کننده ایی بدهند.
و هیچ مسول یا سازمانی هم جهت خاموش کردن آن هیچ اقدامی نمیکند
و تاکنون چندین هکتار از این نعمتهای الهی در آتش سوخته اند و دفعه آخر حدود یک ماه پیش نزدیک سه روز آتش سوزی بود