دکتر عبدالحمید ظفرمند، داندانپزشک و متخصص ارتودنسی، در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: معمولا آدامسها دو نوع حاوی قند و بدون قند هستند که در انواع آدامسهای بدون قند از شیرین کنندههای مصنوعی مثل ساخارین استفاده میشود که این شیرین کنندهها هم به نوعی قند به حساب میآید.
وی ادامه داد: در مورد ترکیبات آدامس و عوارضی که ممکن است داشته باشد، هنوز تحقیقات ادامه دارد. ولی به طور کلی جویدن آدامس که در قدیم به شکل سقز بوده، به دو علت برای دندانها مفید است.
اولین دلیل مفید بودن آدامس این است که با جویدن آدامس جریان و ترشح بزاق در دهان بالا میرود و بدین ترتیب باعث میشود پلاکهای میکروبی و غذایی از روی سطح دندانها پاک شود.
دکتر ظفرمند ادامه داد: در شیارهای دندانی که غذا چسبیده و به سختی به کمک مسواک، پاک میشود،آدامس جویدن کمک میکند تا غذا از این شیارها خارج شده و به تمیز شدن دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان طی طولانی مدت، کمک میکند.
انتهای پیام/