دو گروه تحقیقاتی از مخوف ترین نقاط فضا سیگنالی به دست آوردند که تا کنون موفق به رمز گشایی آن نشده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ستاره‌شناسان تلسکوپ چاندرای ناسا به همراه محققان XMM نیوتنِ آژانس فضایی اروپا، یک سیگنال مرموز را در یک خوشه ی کهکشانی که ۲۴۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد را کشف کردند.
 
تصویری از سیگنال های پرتو X مرموز در خوشه کهکشانی برساووش
 
اخترشناسان می‌گویند این سیگنال‌های مرموز اشعه X از خوشه کهکشانی صورت فلکی برساووش رصد شده است. پیش از این نیز سیگنال های مرموز و مشابهی در بیش از ۷۰ خوشه کهکشانی نیز مشاهده شده بودند.محققان بر این باورند که این پرتوها از واپاشی "نوترینوهای استریل" منتشر شده‌اند، ذرات ناباروری که تاکنون یافته نشده‌اند و به سختی با ماده‌ی معمولی برهم کنش انجام می‌دهند. دانشمندان معتقدند نبود برهم کنش در نوترینوهای استریل می‌تواند بعنوان توضیحی برای ماده تاریک محسوب شود.

براساس نظریه‌های مطرح شده توسط محققان حدود ۸۵ درصد از کل جهان از ماده‌ای ناشناخته‌ی تاریک تشکیل شده، ماده‌ای که چون از خود نور (امواج الکترومغناطیسی) گسیل یا بازتاب نمی‌کند، نمی‌توان آن را مستقیما دید، اما از اثرات گرانشی موجود بر روی اجسام مرئی، مثل ستاره‌ها و کهکشان‌ها، می‌توان به وجود آن پی برد.

به گفته‌ی دانشمندان اگر مشخص شود که این برهم کنش بخاطر حضور نوترینوهای استریل باشد می توان گفت این نزدیک ترین جرم به مدل پیش بینی شده ی ماده ی تاریک می باشد. تحقیقات گسترده‌ ستاره شناسان برای کشف راز سیگنال مرموز همچنان ادامه دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۹:۱۸ ۱۷ تير ۱۳۹۳
جدی جدی ادم فضایی نیاد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۵۷ ۱۷ تير ۱۳۹۳
الله اکبر...
آخرین اخبار