به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،باغبان حقی در گفتگو با خبرنگاران ضمن تشریح روند تولید شیر خام در استان آذربایجان شرقی گفت: تولید شیر خام در آذربایجان شرقی در سال گذشته 842 هزار تن بوده و این استان از این نظر رتبه چهارم کشور را از آن خود نموده است.
وی سهم استان از تولید کشور را 7 درصد دانست و افزود: 9 میلیون واحد دامی (57درصد دام سنگین – 43درصد دام سبک)جمعیت دامی استان را تشکیل داده است که سهم دام سبک از تولید شیر خام استان 3 درصد و در حدود 28 هزار تن و سهم دام سنگین از تولید شیر خام استان 97 درصد و در حدود 814 هزار تن بوده است.
باغبان حقی تعداد گاوداری صنعتی شیری بر اساس پروانه بهره برداری صادره را 417 واحد و تعداد گاوداری کوچک روستای شیری بر اساس پروانه بهره برداری صادره را 2252 واحد عنوان نموده و افزود: تعداد مراکز جمع آوری شیر در سطح استان110 مرکز و میزان شیر خام جمع آوری شده توسط این مراکز 200 هزار تن در سال می باشد.
معاون مدیریت امور دام سازمان تعداد کارخانجات فرآوری شیر خام استان را 67 کارخانه و ظرفیت فرآوری شیر خام در استان را 793 هزار تن در سال دانست و افزود: براساس نتایج آمارگیری مرکز آمار ایران در سال 1389 ، 48 درصد تولید شیر خام کشور از گاوداریهای صنعتی تامین می شود.
وی با اشاره به استقرار، نصب و راه اندازی تجهیزات آنالیز شیر و سوماتیک سل کانت با توان آنالایز چربی، پروتئین ، اوره و شمارش سلولهای بدنی نمونه های شیر با توان عملیاتی 300 نمونه در ساعت در سازمان جهاد کشاورزی استان در اردیبهشت ماه سال جاری افزود: این مجموعه به عنوان آزمایشگاه مرجع شمال غرب کشور شروع به فعالیت نموده و استانهای آذربایجان غربی ، اردبیل و کردستان را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد .
باغبان حقی به پایین بودن مصرف سرانه محصولات لبنی اشاره نموده و گفت: مصرف سرانه کشور 75 کیلوگرم و استان آذربایجان شرقی 95 کیلوگرم می باشد درحالی که این میزان در جهان 169 کیلوگرم می باشدلذا ترغیب و تشویق جامعه به مصرف شیر و محصولات لبنی با بیان مزایا و ارزش غذایی آنها همچون ارزش بیولوژیکی بالا، سرشار بودن از مواد مغذی بویژه کلسیم و ریبوفلاوین(B2) و پروتئین با کیفیت بالابرای بهبود مصرف سرانه ضرورت دارد.
وی حداقل نیاز هر فرد به محصولات لبنی را در سال 156 کیلوگرم و 300 کیلوگرم بصورت مطلوب عنوان نموده و گفت: میزان مصرف هر فرد بالغ بنا به توصیه سازمانهای ملی و بین المللی روزانه نیم لیتر شیر مایع ، 25 تا 35 گرم پنیر و 200 گرم ماست می باشد.