به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ محمود علایی دیروز در جلسه بررسی راهکارهای توسعه فعالیتهای تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در گرمی با اشاره به ظرفیتهای طبیعی و شرایط اقلیمی خاص این شهرستان، گرمی را جز مستعدترین مناطق استان در رویش گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: وجود گونههای متعدد گیاهان دارویی در شهرستان لزوم ایجاد مرکز مطالعه و تحقیقات کارشناسی گیاهان دارویی را میطلبد.
وی، رویش این گیاهان را ناشی از اقلیم، ارتفاع، خاک و آب مناسب منطقه اعلام کرد و افزود: این شهرستان از شرایط ویژهای در زمینه گیاهان دارویی برخوردار است و شناسایی و فناوری آن میتواند نقش عمدهای در رشد و شکوفایی منطقه داشته باشد.
مدیر اجرایی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این جلسه شهرستان گرمی را یکی از زیستگاههای مهم گونههای گیاهی دنیا و برخی گونههای کمیاب دانست و تصریح کرد: تنها گیاه ثبت شده ملی که در حال انقراض است گیاه سوسن چلچراغ نام دارد که در گردنه حیران یافت میشود.
سیده صغری جوادی از آغاز به کار مرکز رشد و فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اردبیل خبر داد و بیان کرد: در این مرکز سعی و تلاش میشود با حمایت از ایدههای خلاقانه شرکتها و هستههای علمی زمینه شناسایی و معرفی گیاهان دارویی استان و تجاریسازی آنها فراهم شود.
وی از آمادگی این نهاد برای ایجاد شعبه پژوهشکده گیاهان دارویی در شهرستان گرمی خبر داد و گفت: با توجه به استقبال خوب مسئولان اجرایی گرمی و وجود گونههای متنوع گیاهی در صورت فراهم شدن زمینه در آینده نزدیک این پژوهشکده کار خود را در این شهرستان آغاز میکند.
انتهای پیام/