هفتادمین نشست هم اندیشی موسسه تحقیقات و پژوهش‌های سیاسی علمی ندا با موضوع «آسیب‌شناسی نقش رایزنی‌های فرهنگی در قبال روز قدس»، با سخنرانی مدیرکل آفریقا و عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ هفتادمین نشست هم اندیشی موسسه تحقیقات و پژوهش‌های سیاسی علمی ندا با موضوع «آسیب‌شناسی نقش رایزنی‌های فرهنگی در قبال روز قدس»، با سخنرانی "ابوالفضل صالحی‌نیا" مدیرکل آفریقا و عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.

مدیرکل آفریقا و عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات با تبیین وظایف این سازمان، اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات را باید به وزارت امور خارجه فرهنگی تشبیه کرد که عهده‌دار سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و در عرصه دیپلماسی فرهنگی است.

وی تصریح کرد: وظایف این سازمان در چارچوب رسالت بزرگ انقلاب اسلامی یعنی صدور بنیان‌ها و اصول انقلاب اسلامی به خارج از کشور، قرار می‌گیرد.

صالحی‌نیا افزود: معرفی و ترویج اسلام ناب محمدی (ص) و مکتب اهل بیت (ع)، معرفی ایران اسلامی از جنبه‌های تاریخی و معاصر در همه ابعاد، پیگیری و اجرای راهبردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مانند وحدت مسلمانان و ایجاد تقریب بین مذاهب از جمله مهم‌ترین مسئولیتهای این سازمان است.

وابسته فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان، در مورد جایگاه قدس و فلسطین در دیپلماسی فرهنگی و برنامه‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات بیان داشت: قدس و فلسطین یکی از عناوین ثابت در تمام فعالیت‌های و عملکرد سازمان است و برگزاری میزگردهای علمی، همایش‌ها، کنفرانس، سخنرانی، همچنین انتشار کتاب، مقالات و توزیع جزوه و بروشور در این باره از جمله وظایف نماینده‌های فرهنگی ما در بیش از ۷۰ کشور دنیا است.

وی ادامه داد: تمام نماینده‌های فرهنگی ما در کشور محل مأموریت خود موظفند راهبردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در مورد فلسطین و روز قدس را از طریق فعالیتهای آموزشی، هنری و نیز برنامه‌های مربوط به تبادل یعنی مبادله هیئت‌های علمی، دینی، فرهنگی دو کشور برای گسترش و تعمیق این موضوع در کشور میزبان، دنبال کنند.

صالحی‌نیا با اشاره به مشکلات و موانع موجود در برابر فعالیت‌های مربوط به فلسطین عنوان کرد: فعالیت‌ها و برنامه‌های مربوط به گسترش روز جهانی قدس، از سویی دارای یک دورنمای مثبت و از سوی دیگر با پیچیدگی‌های خاص خود همراه است. پیشرفت‌های مربوط به حوزه تکنولوزی و ارتباطات مسیر پیشبرد اهداف ما در این زمینه را تسهیل کرده است اما در مقابل مخاطبین متنوع و متعدد، سطح روابط دو کشور، حساسیت‌های موجود در میان اقشار مختلف کشور میزبان، زمینه مقبولیت مردمی و نیز تبلیغات امپراطوری رسانه‌ای طرف مقابل که در تلاشند این مناسبت را به منافع ایران در منطقه متصل کنند، از جمله موانع فعالیت‌های ما به شمار می‌آیند.» وی تأکید کرد: «ادعای رسانه‌ها و دشمنان در شرایطی است که حضرت امام خمینی رحمة الله علیه، روز قدس را برای وحدت مسلمانان جهان بنا نهادند و این افتخار جمهوری اسلامی ایران و تمام مسلمانان آزاد اندیش برای این ابتکار بوده و هست. بنابراین در چارچوب ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران، قدس یک مسئله انسانی است که تمام آزادیخواهان جهان باید این دغدغه انسانی را داشته باشند و فرا‌تر از منافع ملی و کشوری است.

مدیرکل آفریقا و عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات در مورد راهکارهای تقویت مراسم روز جهانی قدس گفت: باید بعد بین المللی این موضوع را مورد تأکید قرار داد تا این روز مربوط به یک دین و مذهب و نیز یک ایدئولوژی محدود نشود چون این امر با استفاده بهینه از رسانه‌های گروهی و ارتباط جمعی قابل دستیابی است و همان‌طور که حضرت امام تأکید داشتند اهتمام ملت‌های جهان به گرامی‌داشت روز قدس باید امری انسانی که وظیفه همه آزادی‌خواهان جهان است، تلقی شود.

صالحی‌نیا تاکید کرد: البته باید یادآور شوم که تقویت بعد بین‌المللی روز قدس، دو جنبه انتزاعی و عملی دارد چون از جنبه انتزاعی به معنای آن است که در سراسر جهان گرامی دانسته شود اما از لحاظ عملی شدن این هدف، آن چیزی که در واقعیت اتفاق می‌افتد سیاست‌های دولت‌ها و محدودیت‌هایی است که آن‌ها اعمال می‌کنند.

وی افزود: با این حال نباید روز قدس را صرفا به برپایی تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی تقلیل داد چون تمرکز و گسترش موضوعاتی مانند جنبه حقوقی مسئله فلسطین، شناسایی حق این ملت برای داشتن امنیت و آزادی  از جمله اهدافی است که باید دنبال شود از این رو روز قدس یک بهانه برای اهداف موجود در راستای آزادی ملت فلسطین است.

صالحی‌نیا با اشاره به تحولات اخیر مربوط به عراق، در پایان خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها برای خاموش کردن موضوع فلسطین و قدس برنامه‌های بسیاری را ترتیب دادند و در حال حاضر اگرچه در داخل فلسطین، جنبش مقاومت، انتفاضه دیگری را نوید می‌دهد اما انعکاس و بازتاب این مسئله و نیز سرکوب و ظلم و جنایت‌های صهیونیست‌ها، در افکار عمومی و رسانه‌ها مغفول مانده و همه به داعش و اقدامات و تحولات مربوط به آن‌ها اختصاص یافته است و بیانیه اخیر حزب‌الله که در آن هشدار داده شد «نباید فلسطین را فراموش کنیم»، به همین موضوع اشاره دارد البته واقعیت امر آن است که در حال حاضر پهنه خارج از فلسطین به دلیل نقشه و توطئه صهیونیست‌ها، از مسئله مهم رهایی قدس و ملت فلسطین، غافل مانده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار