حجت الاسلام حمیدرضا رحمانی، کارشناس حوزه خانواده در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، درباره تجمل گرایی گفت: در تجمل گرایی جایی به آسیب اجتماعی تبدیل میشود که به اصراف و چشم و هم چشمی منجر شود.
وی افزود: خانوادهها باید تلاش کنند متناسب با درآمد خودشان خرید کنند و از چشم و هم چشمی پرهیز کنند. چرا که موجب نهادینه شدن فرهنگ غلطی در خرید میشود.این کارشناس اظهار داشت: باید توجه کنیم تجمل گرایی با زیبایی و آراستن اشتباه مقایسه نشود، زیرا انسان ذاتا زیبایی را دوست دارد و یک نیاز فطری است و این امر نه تنها بد نیست بلکه در دین اسلام سفارش شده است و ائمه معصومین هم خود را با لباسهای زیبا میآراستند، اما آنچه که باید به آن توجه شود، پرهیز از چشم و هم چشمی است که باید با آن مبارزه شود.
وی همچنین درباره آسیبهای اجتماعی تجمل گرایی گفت: افراط در این موضوع زندگی را برای مجردها و هم متاهلها سخت میکند، زیرا موجب میشود که افراد هرچقدر کار کنند و تلاششان را بیشتر کنند، رضایتمندی برایشان حاصل نمیشود،زیرا در چرخه باطل هستند و از تجمل و اصراف ارضاء نمیشوند و این مسئله بیشتر در بحث ازدواج جوانان نمود پیدا میکند، زیرا در فرهنگ ایرانی خانواده معتقدند که باید مراسم باشکوهی برای فرزندان خود برگزار کنند و این امر با فرهنگ مصرف گرایی و تجمل گرایی همراه میشود و ازدواج برای جوانان را سخت تر میکند و منجر میشود سن ازدواج افزایش یابد.
این کارشناس خانواده درباره تاثیر تجمل گرایی در اقتصاد خانوادهها افزود: در مسئله ازدواج مشکل جدی خانوادهها عدم درآمد کافی نیست، بلکه درست خرید کردن است.
متاسفانه در خانوادهها شاهد هستیم که برای علم و دانش و محصولات فرهنگی مانند کتاب به میزان کافی هزینه نمیکنند ام برای یک وسیله ارتباطی مثل موبایل با قیمتهای گزاف هزینه میکنند.
حجت الاسلام رحمانی خاطرنشان کرد: اشاعه فرهنگ مصرف گرایی و تجمل گرایی همراه با توسعه و مسائل ارتباط جمعی و شبکههای اجتماعی رو به افزایش است و گستره آن از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک در حال رشد میباشد و همراه با آن آسیبهای مصرف گرایی و تجمل گرایی جدی تر میشود.
انتهای پیام/