به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود را درباره تقاضای نفت در جهان در سال 2014 به 91 میلیون و 700 هزار بشکه در روز کاهش داد.
علت کاهش پیش بینی آژانس بین المللی انرژی این است که رشد اقتصادی در جهان کمتر از حد پیش بینی هاست.
بدین ترتیب آژانس بین المللی انرژی پیش بینی درباره میزان تقاضای نفت در جهان را در مقایسه با پیش بینی ماه گذشته خود، 130 هزار بشکه در روز کاهش داد.
بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی ، کاهش پیش بینی درباره تفاضای نفت بازتاب این واقعیت است که شرایط اقتصاد کلان در حال حاضر سرعت کمتری نسبت به پیش بینی ها دارد. هر چند که ممکن است این شرایط در نیمه دوم امسال تغییر کند.
"کریستین لاگارد"، رئیس صندوق بین المللی پول هفته پیش اعلام کرد شاید باید پیش بینی 3.6 درصدی درباره رشد اقتصادی جهان کاهش یابد.
وی هشدار داد قدرت بهبود اقتصادی جهان ممکن است کمتر از حد انتظار باشد.وی این سخنان را در پی مجموعه آمار و ارقام ضعیف اقتصادی که به تازگی منتشر شده است، بیان کرد.
گزارش های اخیر از کاهش تولید صنعتی در آلمان ، بزرگترین اقتصاد اروپا حکایت دارد . این در حالی است که تولید صنعتی شاخص اصلی سلامت اقتصادی یک کشور است.
آمریکا نیز پایان ماه گذشته میلادی از کاهش 2.9 درصدی رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه نخست امسال خبر داد که بیشترین کاهش رشد اقتصادی این کشور در پنج سال اخیر محسوب می شود.
میزان تولید کشورهای صادرکننده نفت خام(اوپک) در ماه ژوئن ،روزانه 40 هزار بشکه نفت خام کمتر از قبل بود ( معادل سی میلیون و 30 هزار بشکه بود . البته بخشی از کاهش تولید نفت در عراق با افزایش جزئی تولید در عربستان، ایران ، نیجریه و آنگولا جبران شد.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد محاصره عراق توسط تروریست های داعش موجب شده است تولید نفت در این کشور در ماه ژوئن 260 هزار بشکه در روز کاهش یابد و به سه میلیون و 170 هزار بشکه تنزل کند.
چرا که درگیری های عراق موجب بسته شدن بزرگترین پالایشگاه نفت عراق در بیجی و کاهش تولید نفت در میدان بزرگ نفتی کرکوک شد.
با وجود این، میادین نفتی عراق هنوز از درگیری ها در امان مانده اند. هر چند که آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد هنوز این خطر وجود دارد که جنگجویان داعش زیرساخت های نفتی عراق را هدف حمله قرار دهند.
این نهاد اعلام کرد:اگر شبه نظامیان داعش به شبکه نفتی جنوب کشور حمله کنند- که در حال حاضر تقریباً همه صادرات نفت عراق به بازارهای جهان از این میادین تامین می شود و بخش عمده درآمد دولت عراق حاصل از آن است- بازارهای آسیا - که حدود 60 درصد محموله های نفت سبک بصره را دریافت می کنند- بیش از همه آسیب پذیر خواهند بود.
بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی، چین بزرگترین خریدار نفت عراق، و هند دومین مشتری نفت این کشور به شمار می رود.
انتهای پیام/