به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از وبدا؛ کامران باقری لنکرانی بخش مهمی از رفتارهای عمومی در عرصه سلامت را، متاثر از آموزشها و اثربخشی رسانهها دانست و افزود: بر همین اساس، همایشی با عنوان "رسانه و سلامت"، با حضور اساتیدی از علوم ارتباطات و رسانه کشور، همچنین گروه پزشکی و آموزش بهداشت، شانزدهم مردادماه در شیراز برگزار میشود.
وی با اشاره به تجارب مثبت و منفی حضور رسانهها در عرصه سلامت عمومی، ابراز داشت: در این زمینه به تجربههای مثبتی مانند مشارکت فعال رسانه در واکسیناسیون 17 سالهها بر می خوریم که با پوشش 80 درصدی گروه هدف همراه بود و در مواردی نیز، اطلاع رسانی غلط و یا توام با منافع و سودرسانی به گروههایی که در پی بهره برداری تجاری هستند، در تاریخ این عرصه به چشم میخورد.
لنکرانی اظهار کرد: تغییر جهت بیماریها در دنیا به سمت بیماریهای غیرواگیر نیز حرکتی جدید از مشارکت رسانهها در فرهنگ سازی و تغییر رفتارهای غلط را به همراه داشته که آموزشهای رسانهای در خصوص مضرات صحبت با تلفن همراه در هنگام رانندگی و ارتباط آن با افزایش آمار سوانح و حوادث ترافیکی، به عنوان یکی از علل عمده مرگ و میر در ایران، گونهای از این مشارکت جدید است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت با اشاره به مبحث "سواد سلامت" به عنوان یکی از محورهای پیش بینی شده برای همایش ملی رسانه و سلامت، گفت: بر اساس یافتهها، کمبود سواد سلامت، موجب کاهش پایبندی فرد به درمان و نیز کاهش میزان موفقیت درمان میشود و با افزایش سواد سلامت، تغییر محسوسی در پایبندی به درمان و موفقیت آن ایجاد می شود.
لنکرانی ساماندهی تقاضای عمومی مردم در حوزه سلامت را از دیگر محورهای این همایش عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه، لازم است به این نکته توجه کنیم که اخبار باید به شیوه صحیح و مستند به مردم ارائه شود تا از وقوع تقاضاهای کاذب در جامعه پیشگیری شود و این امر به نحوی با شکل گیری باورهای عمومی جامعه نسبت به مباحث سلامت نیز مرتبط است.
وی تقاضا برای مصرف مکملها در درمان سائیدگی مفاصل، تقاضا برای مصرف انواع ویتامینها بدون توجه به مضرات جانبی آن ها و نیاز واقعی بدن افراد را از جمله مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح این مبحث برشمرد و به نقش مصرف زیاد کلسیم در بروز سکتههای قلبی در میان بیماران قلبی عروقی و زیاده روی در مصرف ویتامین E و بروز بیماری های قلبی عروقی اشاره کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت با تاکید بر نقش موثر رسانهها در ترویج پاسخگویی و شفاف سازی در عرصه سلامت، اضافه کرد: به کمک جایگاه رسانهها در این زمینه، مشکلات سلامت مردم واکاوی شده و امکان مدیریت شکایات به شکل صحیح فراهم میشود.
لنکرانی یادآور شد: همایش ملی "رسانه و سلامت"، شانزدهم مردادماه، در آستانه روز خبرنگار، با هدف نگاهی عمیق تر به ظرفیت رسانه در ارتقاء سلامت جامعه، در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود و تاکنون بیش از 40 مقاله، به دبیرخانه این همایش ارائه شده است که بهنام هنرور نیز دبیری علمی همایش را بر عهده خواهد داشت.
انتهای پیام/