به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ کارشناس مسوول برنج فارس با اشاره به استفاده از روشهای نوین در کاشت برنج، افزود: روش بیوتکنولوژی و امواج رادیو اکتیو جهشهایی هدایت شده در گیاه ایجاد کرده و سبب ایجاد ارقامی از برنج با صفات مورد نیاز میشود.
حسن ابراهیم پور ادامه داد: ارقام برنجی که که از طریق پرتودهی تولید میشوند پاکوتاه هستند و ارتفاع این رقم به نسبت ارقام دیگر برنج کوتاهتر است.
وی استفاده از این روش را روشی مناسب برای جلوگیری از عوارض طبیعی تهدید کننده محصول برنج مثل خوابیدن در برابر باد دانست و بیان کرد: این روش سبب مقاومت محصول برنج به بیماری بلاست که در زمان شدت بیماری 20 درصد محصول را از بین میبرد.
استان فارس با تولید حدود 140 هزار تن برنج، رتبه چهارم تولید برنج را در کشور دارد.
برنج بیشتر در شهرستانهای پاسارگاد، مرودشت، سپیدان، فیروزآباد، نورآباد و رستم کشت میشود.
انتهای پیام/س