سازندگان این اسکنر معتقدند میراث فرهنگی به کمک این دستگاه ساده متحول خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ سازندگان یک اسکنر سه بعدی بسیار سبک و دستی، موسوم به «زبدی» معتقدند که این دستگاه، کار نقشه برداری از میراث فرهنگی را متحول خواهد کرد. 

این اسکنر توسط پژوهشگران سازمان ملی علوم استرالیا طراحی شده است و از "لیزر مادون قرمز" برای محاسبه فاصله‌ها استفاده می‌کند. برای تهیه نقشه و اسکن مکان مدنظر باید کاربر درحالی‌که اسکنر را در دست دارد، در محوطه حرکت کند.



جاناتان رابرتس مدیر برنامه پژوهشی می‌گوید: اسکنرهای سه بعدی قبلی را باید بر روی سه پایه قرار داد و بنابراین فقط می‌توان آنچه را از مکان استقرار می‌بینیم اسکن کنیم. برای اسکن مکان‌های پیچیده، باید سه پایه را در مکان‌های مختلف قرار داد و دست آخر اطلاعات را گردهم آورد، "زبدی" امکان حرکت در صحنه، بالا رفتن از پله‌ها و رفتن به اتاق‌های کوچک و نقشه برداری مداوم را می‌دهد.

پلیس استرالیا از این اسکنر سه بعدی برای تهیه نقشه صحنه جرم استفاده کرده و توانسته است این کار را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از معمول انجام بدهد. معمولا تهیه نقشه صحنه جرم چند روز به طول می‌انجامد اما این اسکنر می‌تواند این کار را در چند دقیقه انجام بدهد.

از این اسکنر می‌توان در مکان‌های تنگ و باریک که امکان استفاده از اسکنرهای معمولی برای تصویربرداری وجود ندارد و همچنین در معادن و بناهای تاریخی در معرض خطر نابودی استفاده کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار