سروش علیزاده روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: در حال حاضر بیشتر جوانان از تلفنهای هوشمندی که مجهز به سیستم عامل اندروید است و قابلیت نصب انواع شبکههای اجتماعی را دارا است استفاده میکنند این سرویسهای اجتماعی برای کاربران نوجوانان و جوانان بسیار جذاب است تا جایی که از اشارهی طولانی مدت از آن احساس خستگی نمیکنند.
وی در ادامه گفت: تنوع ارتباط با افراد گوناگون در شبکه های اجتماعی موبایل عامل جذابیت این شبکهها برای کاربران میباشد آنها در مدت زمانی کوتاه احساس میکنند که روابط اجتماعی گستردهتری با دنیای اطراف خود پیدا کردهاند اما این امر در مدت طولانی تر نتیجه عکس میدهد و بعضا این کاربران دچار انزوا می شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه بعضا گروهی از این کاربران در این شبکهها اقدام به بیان رازهای خانوادگی خود با انزوا عضو در این شبکه ه می کنند که گاها اصلا شناخت درستی از آنها ندارند زیرا افراد در این شبکهها هیچ هویت حقیقی و قابل اعتمادی ندارد و بسیاری از افراد صرفا برای سودجویی به عضویت در این شبکهها در می آیند.
وی در ادامه بیان داشت: پسران و دختران جوان صرفا جهت تفریح و سرگرمی در این شبکهها عضو میشوند اما بعد از مدت زمان کوتاهی با انواع درخواستهای نامربوط نامشروع مواجه میشوند آنها از طرف افرادی که صرفا از طریق این شبکهها اقدام به دوستی با آنها کردهاند.
علیزاده در ادامه گفت:اصلی ترین آسیب این شبکهها برای مخاطبانش اعتیاد به وقت گذرانی بیهوده در این شبکهها میباشد که هیچ گونه هدف موثری را به دنبال ندارد فضای جاری می تواند امنیت اجتماعی، با فرهنگ و روحی کاربران را در صورت استفاده نامناسب از آن تهدید می کند.
وی در ادامه گفت: اغلب ارتباطات در فضاهای مجازی به صورت نوشتاری است به همین دلیل افراد به کیفیت احساس این روابط اهمیتی نمیدهند و این امر موجب کاهش احساسات در کاربران این شبکهها می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خانوادهها باید سواد اجتماعی فرزندان خود در رابطه با استفاده از این تکنولوژیهای نوظهور افزایش دهند تا از آسیبهای جدی احتمالی وارد برآنها جلوگیری کند.
انتهای پیام/