شعر طنز امروز در بسیاری از موارد به سمت شعر هجو کشیده شده است.

علیرضا بدیع، شاعر در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: شعر طنز در واقع مسئله‌ای فراتر و جدا از باور عامیانه است که هر شعر همراه با بی ادبی را شعر طنز می‌دانند و هر نوع از ادبیات را که به تحلیل اجتماعی و سیاسی جامعه می‌پردازد و نیشخندی را بر لب مخاطب خود می‌نشاند را شعر طنز می‌نامند با این تعریف شعر حافظ و بسیاری از اشعار ادبیات ما طنز محسوب می‌شود.

وی افزود: در کنار شعر طنز شعر دیگری را می‌بینیم که آن را هجو و هزل می‌نامیم و در اشعار عبید زاکانی، سعدی و ایرج میرزا دیده می‌شود. 

در روزگار این افراد، هزل گویی توجیه داشته است این شاعران رفتارهای بد جامعه را در شعر خود یادآوری می‌کردند.

این شاعر ادامه داد: امروز شعر طنز در بسیاری اوقات به لومپنیزم و شعر هجو کشیده شده است در اشعار یکی از دوستانمان در کرج که مجموعه شعر خود را چاپ کرده همچنین در شعرهای ناصر فیض، محمد سلمانی و سعید بیابانکی طنز فاخر را می‌بینیم.

بدیع تصریح کرد: تلویزیون برنامه قند پهلو را در زمینه طنز پخش می‌کند این برنامه در جذب مخاطب تأثیر داشته است و جزء موفق ترین برنامه‌های ساخته شده سازمان صدا و سیما به شمار می‌رود.  
این برنامه بیشتر جنبه و شوخی کردن و خنداندن مردم را دارد رویکرد مسئولان و مجریان برنامه قند پهلو به سمتی پیش می رود که با طنز واقعی مواجه شویم. 

وی عنوان کرد: همه مردم به سمت شوخی کردن گرایش دارند این برنامه تعریف مردم عامه را از طنز فاخر تغییر می‌دهد. 


انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار