جلد دوم کتاب "تعامل معماری و تکنولوژی" از سوی "محسن وفامهر" استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ کتاب حاضر جلد دوم از مجموعه دو جلدی کتاب " تعامل معماری و تکنولوژی" است که از چهار فصل کلی پیرامون مباحث معماری و تکنولوژی تشکیل یافته است. جلد اول کتاب به مبحث ساختمان های رایج و متداول می پردازد و جلد دوم کتاب مجموعه از مقالاتی پیرامون ساختمان های جدید و نوین تشکیل یافته است. در هر دو جلد این کتاب ها درباره تاثیرات عمیق تکنولوژی بر معماری بحث می شود و برخی دستاوردها در زمینه تکنولوژی مصالح بیان می‌شود.

جلد دوم کتاب "تعامل معماری و تکنولوژی" از چهار فصل کلی و کامل تشکیل شده است. فصل نخست کتاب از چهار بخش کلی تشکیل یافته که د راین چهار بخش مباحثی پیرامون مقاوم سازی ساختمان ها از طریق مقاوم سازی مصالح ساختمانی و آسیب شناسی ساختمان ها در ایران از نظر ساخت و مصالح به کار رفته در آنها به تفصیل بررسی و شرح می دهد. مباحث عمده کتاب در فصل دوم پیرامون مصالح و کاربردشان در معماری است. در این فصل درباره نقش مصالح در توسعه پایدار، مدیریت اقتصادی و افزایش راندمان مباحث قابل تاملی مطرح می‌شود.

فصل سوم کتاب با عنوان کاربرد نوین از مصالح بومی مطالبی را درباره عناصر ماندگار معماری ایران نظیر خاک و خشت شرح می دهد و همچنین از چوب به عنوان یک عنصر تاثیرگذار در ساخت و معماری مباحثی را شرح می دهد. فصل آخر کتاب به تکنولوژی قنات و تاسیسات آبی در مناطق کویری ایران و خصوصاً سیستم آب رسانی شهر شوشتر می پردازد و تکنولوژی موجود در آنها را شرح می‌دهد.

در بخشی از کتاب آمده است: تکنولوژی به عنوان یک هویت مستقل در بدو پیدایش خود در جوامع مدنی و ارکان آن تاثیرگذار بوده است. با پیدایش سامانه های جدید اقتصادی جهت اداره کشورهای صنعتی، تکنولوژی به تدریج مسیر خود را از ابزارسازی صرف در خدمت مردم تبدیل به ابزارسازی در خدمت جامعه کرد و موجب تغییرات شدید ارزشی و فرهنگی شد.

بابراین شاید بتوان گفت که پیشرفت انسان در زندگی بدون تکنولوژی میسر نیست، لیکن صرف استفاده از تکنولوژی به منظور تامین رفاه و آسایش نمی تواند غایت اصلی انسان باشد. از سوی دیگر معماری و تکنولوژی همواره رابطه نزدیک و متقابلی را دارا بوده اند و پیامدهای تکنولوژی به اشکال مختلف خود را در معماری نمایان ساخته است. در دوران سنتی و مدرن این تاثیرپذیری با روش های گوناگونی انجام شده است که در ارزش گذاری آثار معماری کاملا نقش خود را ایفا می کند.

این اثر تحت عنوان " تعامل معماری و تکنولوژی" گامی موثر در جهت ارتقاء کیفیت دانش فنی و علمی در کشور محسوب می گردد. همچنین این کتاب می تواند به عنوان مرجع درسی برای دانشجویان رشته های معماری و عمران در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و حتی دوره های دکتری مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر محسن وفامهر استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو وابسته دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) است تاکنون بیش از ده ها عنوان کتاب، صدها عنوان مقاله و سخنرانی با محوریت نقش تکنولوژی در معماری ایرانی و اسلامی را در مجامع تحقیقاتی و آموزشی داخل و خارج کشور ارائه داده و طراحی و اجرای پروژه های مختلف عمرانی و معماری را اعم از آموزشی، فرهنگی، مسکونی، تجاری و اداری را با سازه های گوناگون در نقاط مختلف تهران و سطح کشور به انجام رسانده است و در پی فرمایشات مقام معظم رهبری درباره لزوم تالیف و توسعه علوم انسانی، ایرانی- اسلامی و جنبش نرم افزاری، دکتر وفا مهر از پیشگامان این عرصه در حوزه معماری شد و از آن زمان تاکنون بیش از هفت عنوان کتاب با این محوریت کلی تالیف و عرضه کرده است که مجموعه دو جلدی «پرواز خیال و نقش سناریو در طراحی معماری» ، " معماری صنعتی ساختمان"، سیری در اندیشه های تکنولوژی معماری و همچنین " نقش سناریو در طراحی معماری موزه علوم و تکنولوژی" نیز از جمله آنهاست.

وی همچنین عضو هسته اصلی قطب علمی، فناوری معماری دانشگاه تهران، عضو شورای فناوری های نوین ساختمانی و عضو انجمن مفاخر معماری ایران است.


انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۲ مرداد ۱۳۹۳
با عرض سلام وخسته نباشید
می خواستم بدونم چطور می تونم این کتاب دانلود کنم؟