معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل گفت: 87 درصد شیر تولیدی در استان اردبیل در منطقه‌ها و مناطق غیربهداشتی تولید و فرآوری می‌شود که رقم بسیار تامل‌برانگیزی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ محمد باقر بهشتی امروز در همایش توسعه صنایع فرآورده‌های لبنی در اردبیل اظهار داشت: شیر از نعمت‌های بسیار پرفایده و سودمند به حال بشریت است که اگر در تغذیه روزانه مورد توجه قرار گیرد سلامتی افراد جامعه نیز تضمین خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه نباید در چنین همایش‌هایی تنها به تعریف و تمجید بسنده شده بلکه بهتر است راهکارهای صحیح در بهره‌‌مندی از این نعمات و حل مشکلات و معضلات پیش‌رو مطرح شود، گفت: ما در استان اردبیل با سه مشکل اساسی شیر، آب و نان روبه‌رو هستیم که مردم سال‌ها است از این مشکلات و نارسایی‌ها رنج می‌برند و کمتر دادرسی را در این زمینه شاهد هستیم.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل با بیان اینکه عمده تولیدات شیر در استان اردبیل سنتی بوده و مشکل کیفی دارد، بیان کرد: 87 درصد شیر تولیدی در استان اردبیل در مناطق و محله‌های غیربهداشتی تولید و فرآوری می‌شود و تنها 23 درصد این تولیدات در فضاهای بهداشتی انجام می‌شود.

بهشتی با انتقاد از خام‌فروشی‌ها در سطح ملی و استانی افزود: همان طوری که ما نفت خام را می‌فروشیم در صنایع لبنی نیز عمده فروش ما محصول خام شیر است در حالی که به مانند بسیاری از کشورهای همسایه می‌توان با فرآوری آن صدها نوع محصول متنوع تولید کرد تا میزان صادرات و ارزآوری کشور و استان افزایش یابد.

وی توسعه کشاورزی صنعتی و تولید محصولات ارگانیک را به عنوان تسهیل‌کننده حرکت شتاب‌آلود توسعه زیربنایی یادآور شد و عنوان کرد: ما باید امکانات بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کنیم و به عنوان نمونه با توجه به مزیت تولید سیب‌زمینی باید مرکز تحقیقاتی این محصول در اردبیل راه‌اندازی شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار اردبیل ادامه داد: اهمیت اصلاح الگوی کشت، افزایش بهره‌وری، توجه به صنعت زنبورداری، بیمه محصولات کشاورزی، مدیریت بهینه منابع، استفاده چند باره از آب،‌ انتقال و مهار آب‌های سطحی، حفظ و احیای اراضی شیب‌دار، توسعه زیرساخت‌های مربوط به منطقه آزاد تجاری، ارتباط با کشورهای خارجی، افزایش بهره‌برداری از کشورهای خارجی در توسعه همه‌جانبه استان و بالاتر از همه تربیت نیروهای متخصص در مراکز علمی و دانشگاهی مدنظر و ملاک کار اصلی ما است.

بهشتی در ادامه میزان مصرف شیر در ایران را نصف متوسط جهانی بیان کرد و گفت: این در حالی که مصرف نوشابه در کشورمان سه برابر متوسط جهانی است که با این فرایند و تهدید بیماری‌های مختلف باید الگوی مصرف مردم اصلاح شود و مردم عادت کنند که شیر بهداشتی مصرف کرده و در خرید محصول کیفی خود به دنبال مارک و برند مشخص بروند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اردبیل ، تولید ، فرآوری ، شیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.