به گزارش
حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران به نقل از روابطعمومی اداره کل هنرهای نمایشی، مجتبی رحماندوست درباره نقش تئاتر کودک در رشد شخصیتی و تربیتی کودکان گفت: در شرایطی که تئاتر رسانه پرنفوذی در مخاطب تلقی می شود، اثرگذاری آن برای قشر کودک و نوجوان بیشتر خواهد بود زیرا هرنوع تعریف و نقل کردن برای کودکان که با حرکات دست و کارهای نمایشی همراه باشد، مورد توجه آنها قرار میگیرد و جلب توجه می کند.
وی افزود: به خاطر دارم یک معلم ابتدایی به نام آقای نیرزاده در سالهای بعد از انقلاب در تلویزیون، آموزش الفبا را با حرکات نمایشی انجام می داد و بچه ها چنان شیفته برنامه او بودند که هرگز متوجه نمی شدند به صورت غیرمستقیم در معرض آموزش هستند. تئاتر هم همین رویکرد را دارد و به صورت کاملا هنرمندانه و نامحسوس می تواند آموزش ها و مفاهیم مورد نظر را به کودکان منتقل کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تئاتر رسانه جدیدی نیست و اصالت دارد، ادامه داد: معروف است که تئاتر در کشور ما مهجور واقع شده و این مظلومیت به طریق اولی در تئاتر کودک بیشتر است. متاسفانه از تئاتر به اندازه کافی برای آموزش و سرگرمی کودکان استفاده نشده است و این شاخه تاثیرگذار از هنر تئاتر مغفول مانده است.
وی از هنرمندان تئاتر کودک خواست با ارائه آثار جذاب، هم خانواده ها را متقاعد کنند که مخاطب تئاتر کودک باشند و هم مخاطبان کودک و نوجوان خود را سرگرم سازند و مفاهیم مورد نظر را به آنها منتقل کنند.
رحماندوست در خصوص برگزاری جشنواره تئاتر کودک تصریح کرد: برگزاری جشنواره میتواند برای رشد و اوج این شاخه تئاتری بسترسازی داشته باشد و جشنواره ها موتور محرک و پیش برنده هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، برگزاری جشنواره هایی همچون شعر و ادبیات را موفق توصیف کرد و افزود: جشنواره تئاتر کودک هم در صورتی که مورد استفاده درست قرار گیرد، ابزار مناسبی برای حرکت دادن و به سمت جلو بردن تئاتر کودک خواهد بود و می تواند منظور دست اندرکاران و برگزار کنندگان آن را محقق کند.
گفتنی است؛ بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری پیام دهکردی از 15 مهر ماه مصادف با روز جهانی کودک آغاز میشود و تا 21 مهر ماه هم زمان با عید سعید غدیرخم ادامه دارد.
انتهای پیام/