به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ فضاپیمای روزتا از آژانس فضایی اروپا در حال نزدیکتر شدن به دنبالهدار هدف خود قرار دارد. این فضاپیما قصد دارد یک کاوشگر را روی سطح این دنباله دار فرود بیاورد و اجزای آن را مورد کاوش قرار دهد. این عکس را فضاپیمای روزتا در ۱۴ جولای از فاصله ی حدود ۱۲ هزار کیلومتری دنباله دار چوروموف گرفته شد
دانشمندان تصاویر شگفت انگیزی از دنباله دار چوروموف با نام اصلی ۶۷P/Churymnov-Gerasimenko که تحت تعقیب فضاپیمای روزتا است، منتشر کردند. در واقع تصویر بالا از ۳۶ نمای مختلف ترکیب و بازیابی شده است، این کشف عجیبی است که نشان میدهد هسته این دنباله دار دارای دو بخش کاملا مجزاست و تصویر آن هفته گذشته توسط فضاپیمای روزتا که به ۱۲ هزار کیلومتری این دنباله دار رسیده، گرفته شده است. ایدههای نظری در مورد نحوه ایجاد هسته دو بخشی به این صورت میباشد که شاید این دنباله دار در واقع از ادغام دو دنباله دار جداگانه و یا دو بخش از دنباله دار خرد شده ی بزرگتری که به هنگام یک برخورد کمسرعت به هم چسبیدند درست شده باشد. در تصویر سمت چپ،عکس خام نقطه نقطه ی دنباله دار و در تصویر سمت راست، عکسی که بهینه سازی شده را مشاهده می کنید.
جیک و آرمله، در مرکز عملیات آژانس فضایی اروپا در آلمان، سرگرم آزمایش نمونههای مشابهای از کار این کاوشگر هستند. جیکوب اوربانک مهندس عملیات روزتا گفت: در حالی که روزتا بسیار دور از ما در پرواز است، ما در اینجا یک مدل کاربردی از آن را داریم که با آن آزمایشهای مختلف را انجام میدهیم. آرمله هوبولت دیگرمهندس عملیات فضاپیمای روزتا نیز میگوید: ما در اینجا مجموعه کاملی ازابزاری را که رزتا با آن مجهز است داریم و تعقیب ستاره دنباله دار از طریق روزتا را رصد می کنیم. محققان میگویند برخی مسائل هستند که صرفا به خود دنبالهدار مربوطند، اما برخی تحولات را می توان از روی تاثیر آنها بر ابزار موجود شناسایی کرد. دست آوردهای علمی در جریان است و اخیرا به کمک یک نرم افزار تشخیص داده شد که روی این دنباله دار آب وجود دارد و این کشف بزرگی است. دانشمندان امیدوارند به زودی اطلاعاتی دقیق درباره ویژگیهای فیزیکی و معدنی این دنبالهدار به دست آورند.
انتهای پیام/