به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان معتقدند ردپاهای کشف شده در نیم قرن گذشته در غاری در رومانی، ممکن است متعلق به قدیمیترین انسانهای اروپایی باشد. آنها حتی ممکن است قدیمیترین انسانهای جهان نیز باشند. اما هنوز تردیدهایی در این زمینه وجود دارد.
در سال 1965 حدود 400 رد پا در غار کیو ایزباک کشف شد. دانشمندان این رد پاها را متعلق به یک مرد، زن و کودک دانستند که حدود 10 تا 15 هزار سال قبل زندگی میکردند.
دیوید وب از دانشگاه کوتزتون سیلویا و همکارانش گزارش دادهاند که اندازه گیریهای رادیو کربنی و مقایسه دادهها با دادههای کسب شده از خرسهای حوالی این غار، نشان میدهد سن این انسان ها به 36هزار و 500 سال قبل و عهد حجر باز می گردد.
متاسفانه در سالهای اخیر، غار نوردان، تیمهای اکتشافی و انسانهای مدرن، آثار به جا مانده از سالهای دور را از بین برده است و تنها 51 رد پای باستانی باقی مانده است. تیم وب، در تلاشند تا این رد پاهای به جا مانده را تثبیت کنند تا لااقل رد پای 6 یا 7 انسان بالغ و یک کودک را بتوان به طور کامل بررسی کرد.
در حال حاضر کهن ترین رد پای کشف و ثبت شده مربوط به 33 هزار سال پیش در رومانی است که این کشور را به عنوان کهن ترین کشور انسان زی معرفی کرده است.
در سال 2011 در کنفرانسی خبر از کشف رد پاهای کهن در تانزانیا داده شد. این آثار که در شرق آفریقا کشف شده بودند مربوط به 12 هزار سال قبل می شدند.
آثار قدیمیتری نیز در سواحل بریتانیا کشف شده است که دانشمندان معتقدند این رد پاها از جای دیگری به اینجا آمدهاند. سن این رد پاها به نزدیکی 1 میلیون سال میرسد.
انتهای پیام/