به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر اردشير قوام زاده، رئيس مركز تحقيقات هماتولوژي،آنكولوژي و پيوند سلول هاي بنيادي بيمارستان شريعتي گفت: بخش پيوند سلولهاي بنيادي بيمارستان شريعتي از سال 68 با تعداد اندك بيمار كار خود را آغاز كرد و امروز به اينجا رسيده و حدوداً سالي ۴۰۰ پيوند در سه بخش بالغين، سرپايي و كودكان در اين مركز انجام ميشود كه ۱۰۰ پيوند آن مختص كودكان است.
وي اظهار داشت: امكان درمان 60 نوع بيماري از قبيل بيماريهاي ژنتيكي و تالاسمي با سلولهاي بنيادي فراهم است و طي ۲۲ سال فعاليت به مرور تعداد مراجعات ما افزايش يافته كه از حيث اقتصادي و جلوگيري از خروج ارز به نفع نظام سلامت كشور است.
وي گفت: اگر هزينه يك سال داروي دسفرال و خوني كه براي بيماران تالاسمي و شبيه به آن پرداخت ميشود را با هزينه پيوند و نتايج آن مقايسه كنيم به صرفه اقتصادي آن و بهبود بيمار بيشتر پي ميبريم.
دكتر قوام زاده يادآور شد: مركز پيوند سلولهاي بنيادي بيمارستان شريعتي 75 درصد كودكاني كه در اين مركز پيوند مغز استخوان انجام ميدهند تا 95 درصد بهبود مييابند و بيشتر هزينه درمان توسط بيمارستان و وزارت بهداشت پرداخت ميشود.
وي به مشكلات كمبود متخصص براي بخش پيوند سلولهاي بنيادي اشاره نمود و تصريح كرد: در اين مركز بالاي 200 متخصص هماتولوژي و مديكال انكولوژي تربيت كردهايم ولي خودمان كمبود متخصص داريم چرا كه همه رزيدنت ها تعهد محضري داده اند كه براي طرح به شهرستانها بروند و در برخي شهرستانها بيش از حدمعمول متخصص دارند و ما اينجا كمبود داريم.
دكتر قوام زاده در مورد هزينه هاي پيوند سلول بنيادي خاطر نشان كرد: ظاهراً ۴ ميليون تومان هزينه را وزارت بهداشت، ۴ ميليون را دانشگاه علوم پزشكي و ۲ ميليون تومان را بيمار ميپردازد،هزينهاي كه به دست ما ميرسد بايد بين ۵۰ ، ۶۰ نفر كه درگير پيوند مي شوند تقسيم شود که با اين مبلغ به هر كدام مبلغ قابل توجهي نميرسد./ح