به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد تصریح کرد شورای امنیت درباره جنگ غزه بایستی قطعنامه صادر می کرد و نه اینکه فقط بیانیه ریاستی صادر کند.
" ریاض منصور" پس از انتشار بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفت:" تعداد زیادی از فلسطینیها به علت تجاوز اسرائیل به غزه کشته شده اند. تعداد افراد کشته شده بیش از یک هزار نفر است. شمار زیادی از این کشتهها، از غیرنظامیان و به ویژه از کودکان هستند. تعداد افراد زخمی شده بیش از 6 هزار نفر است. تمام نوار غزه کاملا ویران شده است. هزاران خانه ویران شده یا اینکه به شدت آسیب دیده است. صدها هزار نیز بی خانمان شده اند یا اینکه وسایل اساسی زندگی را ندارند. این ، واقعیتی است که در حال حاضر در غزه وجود ندارد. پس از بیست روز، شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیهای از جانب رئیس این شورا منتشر کرد که قطعنامه نیست. وظیفه شورای امنیت سازمان ملل متحد حفظ صلح و امنیت بین المللی است و باید مدتها قبل قطعنامهای تصویب می کرد تا این تجاوز را محکوم می کرد و در آن میخواست این تجاوز به سرعت متوقف شود و از فلسطینیها کاملا محافظت کند و محاصره غزه برداشته شود. مردم غزه از ماهیگیری در آبهای منطقه محروم هستند حال آنکه ماهیگیری یکی از اصلی ترین راه های تامین نیازهای غذایی مردم غزه است. ما انتظار داشتیم شورای امنیت به مسئله محافظت از فلسطینیها بپردازد و به نگرانیهای مشروع مردم غزه توجه کند. نمی توان وضع کنونی را ادامه داد. نمی توان به وضعی بازگشت که پیش از این تجاوز به غزه وجود داشت. باید تغییرات اساسی در زندگی مردم غزه بوجود بیاید که براساس آن، توافقنامه سال 2005 به اجرا گذاشته شود و مردم غزه بتوانند به راحتی به داخل و خارج غزه تردد داشته باشند و کالاها نیز بتواند به داخل غزه وارد و ازاین منطقه خارج شود."
نماینده فلسطیتن در سازمان ملل ادامه داد:" در بیانیه صادر شده شورای امنیت به هیچیک از این مقوله ها پرداخته نشد. از این منظر، ما مایوس شدیم. ما تصور می کردیم قطعنامه ای باید صادر شود. ما همچنان به اعمال فشار بر شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه خواهیم داد تا به مسئولیت خودش عمل کند تا اینکه به این تجاوز پایان داده شود و تضمین بوجود بیاید که چنین وضعی علیه مردم ما بویژه در نوار غزه تکرار نخواهد شد. به هرحال، مسئله اصلی در این بیانیه یا موضع شورای امنیت سازمان ملل متحد این است که آتش بسی انسانی برای یک مدت انجام گیرد و ما امیدواریم این آتش بس برای مدتی طولانی باشد تا اینکه همه مسائل مذکور درقالب روندی بررسی شود که زیر نظر برادرانمان در مصر باشد تا اینکه به همه این مسائل پرداخته شود و این تضمین بوجود بیاید که بار دیگر چنین تجاوزی علیه مردم ما تکرار نخواهد شد و به ریشه های اصلی این تجاوز پرداخته شود. باید محاصره غزه برداشته شود. نمی توان یک میلیون و هشتصد هزار غیرنظامی فلسطینی را در این زندان بزرگ در نوار غزه نگاه داشت. ادامه این وضع سبب بروز فاجعه می شود. این محاصره ، غیرانسانی است و باید متوقف شود و برداشته شود. باید منتظر ماند و دید که آیا اسرائیل به این آتش بس انسانی پایبند خواهد ماند یا اینکه به تجاوز علیه مردم ما ادامه خواهد داد."
وی افزود:" اسرائیل در حال حاضر بخشهایی از نوار غزه را اشغال کرده است. اسرائیل باید از این مناطق درغزه عقب نشینی کند و باید به سرعت این کار را انجام بدهد. امیدوار بودیم در بیانیه ریاستی شورای امنیت سازمان ملل متحد، این نکته منعکس شود و از اسرائیل خواسته شود تا به خارج از غزه عقب نشینی کند. همانطور که گفتم درحالیکه فعلا روزهای تاسف آوری را پشت سر می گذاریم، ساعات خوش عید نیز فرارسیده است. اما مردم فلسطین در این روزها به زخمهای خود و ویرانی های نوار غزه خواهند رسید. امیدواریم این آتش بس برای مدت طولانی پایدار بماند و روندی در مصر شروع شود که بتوانیم به همه مسائلی بپردازیم که به آنها اشاره کردم. ما همچنان به درهای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهیم کوبد تا اینکه شورای امنیت به مسئولیت خودش عمل کند. ما نمی پذیریم شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان تعلل نشان بدهد و به گونه ای عمل کند که گویی این مسئله، موضوعی کوچک است. در پایان می خواهم از همه برادرانمان تشکر کنیم. ما می خواهیم از اردن تشکر کنیم که نماینده اتحادیه عرب در شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ما می خواهیم از کویت تشکر کنیم که ریاست این ماه اتحادیه عرب را برعهده دارد و از جانب همه کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال فشار می کرد تا اینکه شورای امنیت قطعنامه صادر کند. می خواهم از برادرم یعنی سفیر عربستان سعودی تشکر کنم که نماینده سازمان همکاری های اسلامی است و از پیش نویس قطعنامه حمایت می کرد و هنوز هم از این پیش نویس حمایت می کند. پیش نویس این قطعنامه هنوز روی میز شورای امنیت سازمان ملل متحد است و می خواهیم شورای امنیت، این قطعنامه را به تصویب برساند."
انتهای پیام/