به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ محمدعلی ظفرمندی با اشاره به اینکه مقارنه ماه و خورشید لحظه ایست که فاصله ماه و خورشید از نظر ناظر زمینی به کمترین فاصله از هم برسد، تصریح کرد : مقارنه ماه شوال 1435 در ساعت سه و یازده دقیقه و چهل و هشت ثانیه روز یکشنبه پنجم مرداد 1393 اتفاق افتاده و در بیشتر مناطق ایران به دلیل قرار گرفتن هلال در افق در زمان غروب خورشید، حتی با بزرگترین تلسکوپ نیز رویت نخواهد شد.
وی گفت: مقارنه همان لحظه تولد هلال است که برای دو جسم سماوی تعریف می شود و آن زمانی است که جدایی زاویه ای آنها به کمترین حد برسد.
مسئول بخش علمی ستاد استهلال استان اردبیل با بیان اینکه در تقویم عربستان، مصر و بیشتر کشورهای عربی و همچنین ترکیه روز دوشنبه را روز عید فطر پیش بینی کرده اند، افزود : این در حالیست که انجمن نجوم الجزایر اعلام کرده به دلیل غیر ممکن بودن رویت هلال در روز یکشنبه بیست و هفتم جولای، پیش بینی می شود که پس از اتمام سی روزه ماه رمضان، روز سه شنبه عید سعید فطر باشد.
ظفرمندی تصریح کرد : گروه های رویت هلال استان اردبیل نیز همگام با سایر گروههای رصدی کشور، شامگاه یکشنبه بیست و نهم رمضان و همچنین شامگاه دوشنبه سی ام رمضان در رصدگاههای پیش بینی شده در پنج ایستگاه اردبیل، نمین، خلخال، پارس آباد و بیله سوار در جستجوی هلال ماه شوال خواهند بود.
وی اظهار امیدواری کرد : هلال ماه شوال در غروب روز دوشنبه ششم مرداد ماه مصادف با سی ام رمضان در تمام مناطق کشور و همچنین بلد اسلامی رویت گردد و روز سه شنبه عید سعید فطر باشد.
سرپرست ستاد استهلال استان اردبیل با اشاره به مراحل رؤیت هلال ماه، گفت: برای رؤیت هلال با استفاده از نرمافزارهای تخصصی مختصات سماوی ماه و خورشید و مکان رصدگاه مشخص میشود و پس از بررسی مسائل هواشناسی با استفاده از دوربینهای دوچشمی، تلسکوپ، دستگاههای مکان یاب و تجهیزات فنی به رؤیت هلال ماه اقدام میشود.
ظفرمندی زمان معمول برای استهلال را از یک ساعت قبل از غروب آفتاب تا نیم ساعت پس از آن دانست و عنوان کرد: پس از رؤیت هلال ماه، گزارش مربوطه به ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ارسال میشود تا در آنجا نیز پس از بررسی و جمعبندی گزارشات و تایید مقام معظم رهبری بهصورت رسمی اعلام شود.
انتهای پیام/ش